[]

paşport

merhaba gençler,

pasaportumu kaybettim. sanırım kaybettiğim için gayrettepe şubeye gidip yenisini alabiliyorum ancak onu geçelim.

ben şeyi merak ettim: haliyle önceki giriş çıkış damgaları olmayacak yeni pasaportta, bu kıllandırıcı durum sorun yaratmıyor mu?

teşekkürler.

 
önceki giriş-çıkış damgalarının pek bir işe yaradığını görmedim. hatta bazı vize formlarında istenen "daha önce gidilen ülkeler" bölümünü doldurmaya gerek bırakmadığı için avantaj bile olabilir.
şu an aklıma sorun yaratacak bir durum gelmiyor açıkçası. türkiye'de değil de yurtdışındayken kaybetseydiniz belki sorun olurdu. ileride en fazla sorarlarsa, pasaportun yenilendiğini söylersiniz.

  • papado  (23.02.08 23:55:20) 
yaptiginiz giris cikislarin kaydi, zaten emniyette mevcut, pasaportunuzu damgalarken o bilgileri bilgisayara giriyorlar. sizin o bilgilere ihtiyaciniz olursa, emniyetten alabilirsiniz. onlarin ihtiyaci olursa, zaten ellerinde var :) ayrica misal pasaport kontrolundeki polise "bunun sayfalari doluyor, ben cok seyahat ediyorum, damgalamayin lutfen derseniz", damgalamiyor bile, nasilsa kendileri kaydini tutuyor.
hulasa, biseycikler olmaz.

  • nazenin  (24.02.08 00:11:23) 
yaşadığın memlekete ve ordaki duruma göre değişir, misal x ülkesinde vatandaşlık ya da burs hiç olmadı evlilik sonrası sınırsız vize alıcaksın, adamlar ülkede bulunduğun net süre için pasaportundaki giriş çıkışları isteyebilirler. tabi bunu ilgili ülke ve türkiye kayıtlarından çıkarma şansında olabilir.
ancak genelde avantajlı bir durum gibi görünsede değil, mesela almanya giriş çıkışlarının görünmesi, vizenin olması vizesi çok kasmayan bir ülke için rahatlk sağlar, sağlıyor, sağladı, sağlamalı.

  • alchemistt  (24.02.08 02:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.