[]

bayanlar sorum size erkekler de bakabilir

tek taş yüzük almak istiyorum ama bu işlerden de hiç anlamam. bir yer gördüm açılışa özel 200 lira tek taş altın yüzük yazmış. ben bazı sitelerden baktım en düşüğü 500 civarı. bu adamların çakma satma ihtimali var mı? tek taş altın ne demek hem. bu tek taşlar pırlanta olmuyor muydu? yardımcı olsanız çok makbule geçecek valla.




 
Tek tas pirlantadir. Ama karatina (agirligina), rengine, parlakligina ve kesimine gore fiyati degismektedir. 200 liraya da tektas bulursunuz ama cok kucuk, isikta parlamayan ve mat renge sahip, cizik bir tektastir buyuk ihtimal.

Ortalama bir tektas icin 1500 TL yi gozden cikarin derim
  • yilmazyildirim  (23.02.11 08:54:10) 
Çakma değil de pırlantalar da kalite kalite. Üste düzgün şekli olabilir ama yüzüğe oturttukları kısım boştur, lekelidir, işçiliği kötüdür vs... yani pırlanta öyle ucuza maledilebilecek bir şey değil. Öyle 50-100 liralık bir şey olsaydı millet niye milyarlar saçsın ki?


  • ataturkiye  (23.02.11 08:54:19) 
O 200 TL lik ürünlere pırlanta denmezde teknik olarak pırlantadır tabi beş para etmezdir. Adam gibi bişi alacaksan en azından 1000 TL yi gözden çıkar ki taşı belli olan bir yüzük alabilesin yoksa olası diyalog;

- Aşkım bu tektaşı senin için aldım :)
- Ayyy mahmut ne tatlısınnnnnn
......... Mahmut bunda pırlanta yok!!???
- Aşkım var ya işte...
- MAhmut bu "şey" bit kadar!! gözüm görmesin seni Mahmut. Takmam ben bunu. Arkadaşlara rezilmi edeceksin beni sen? Pırlantaymış Pehhh..

:)) biraz abartmış olabilirim ama dillendirmesede içinden böyle geçecek :)
Ayrıca alacağın ürün sertifikalı olsun. En düşük "I color VS1" olsun 25 santimlik bir taş uygun olur sanırım.

Edit: Kimse "Aşkım bu tektaşı senin için aldım" şeklinde mal gibi bir giriş yapmaz. Takılmayınız buna.
  • pposeidon_1  (23.02.11 09:35:07 ~ 09:44:19) 
pırlanta değil onlar, yazıyordur zaten bir köşesinde. ayrıca içinden yukarıdaki diyaloğu geçirecek insana plastik yüzük alın bence.


  • leylak sarabi  (23.02.11 09:43:35 ~ 09:46:36) 
pazarlik yapmanizi öneririm. ben kiz arkadasima aldigim yuzuk için 2.700 TL den 1400 TL ye indirecek kadar pazarlik yaptim. (zen diamond)


  • mat couthon  (23.02.11 09:46:52) 
wikipedia'dan diamond'ı okuyabilirsin.

tektaş yüzükte taş elmas, yüzük de genelde altındır. altın tektaştan kasıt bu olsa gerek.
  • desdinova  (23.02.11 11:03:55) 
tek taşın anlamı pırlanta olması ile değer kazanır. 200 tl ise kesin "atom taş" diye tabir edilen çakma taştır. bir zaman sonra matlaşır.


  • morartu  (23.02.11 11:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.