[]

Erasmus için okul tavsiyesi istirham ediyorum en acilinden

selam gençler ve kendini genç hissedenler

şimdi abilerim benim bir derdim var ki sormayın, bugün itibariyle güzide (!) okulumun uluslarası ofisinden bir bağyan önüme bir kağıt atarak ''al, bu listeden bir okul seç kendine bu bahar dönemi erasmus için, seç ve bu akşam bana mail at..'' tarzı bişi dedi. ben de tutuştum haliyle. şimdi bu gece benim bir çok okul hakkında efektif bilgilere sahip olmam gerekmekte.

konuya gireyim, tercih etmem gereken okullar arasında

belçika'dan Institut Supérieur d’Architecture Intercommunal – Bruxelles – Liège – Mons

fransa'dan Ecole Nationale Supérieure d'Architecture Lyon

italya'dan universita degli studi di roma la sapienza

italya'dan universita degli studi di genova

hollanda'dan hogeschool van amsterdam

almanya'dan birçok okul var ama, eğitim dili almanca bir çoğunun ve almanya hükümeti vize konusunda almanca bilmeyi şart koşuyo diye biliyorum. diğer yazdığım okullardan da belçika'daki fransızca ve ingilizce eğitim diye hatırlıyorum. ama emin değilim. lyon üniversitesine de gitmek isterim fakat fransızca kurtarmıyo, ingilizceyle de orda ne kadar var olabiliriz bilemiyorum. hollandada ki okul için ise hem bu hafta amsterdama gideceğimden hem de az buçuk mekanı araştırdığımdan pahalı bi memleket olduğu için sıcak bakmıyorum. italyayı ise hiç bilmiyorum, romayı sözlükteki ilgili başlıktan biliyorum. genova yı ise hiç bilmiyorum.

bana bir akıl fikir verin, ey insanlar, ne yapam, nerelere gidem, gönlüm belçika, genova ve lyon dan yana ama ne tür zorluklar çekilir daha evvelden gitmiş birilerinin akıl vermelerine ihtiyacım var efendim.

not: ilgili okulların mimarlık fakültelerine gideceğim, bölümüm şehir planlama.

moderasyon not: bir müddet üstte kalsa ne büyük sevaba girersiniz var ya :/

 
AMSTERDAM.
Çok net açık ve bariz bir tespit, direkt Amsterdam. Parasını falan boşver, para her türlü giriyor. İdare edersin bir şekilde yettirirsin.

Almanya erasmus öğrencilerine her türlü vize veriyor da, eğitim dili almanca, üzülürsün.
  • roket adam  (22.02.11 20:33:19 ~ 20:33:42) 
amsterdam'da istisnasız herkes ingilizce biliyor. italya ve fransa'da sokakta ingilizce bilen az. belçika da zaten dünyanın en sıkıcı ülkesi.


  • kifayetsiz pluton  (22.02.11 20:50:00) 
amsterdam güzeldir.


  • bir zamanlar cocuktum  (22.02.11 20:55:40) 
mimarlik okuyacaksan hic tereddutsuz italya


  • morartu  (22.02.11 21:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.