[]

teknosa değişim

11.02.2011 tarihinde cep telefonu aldım teknosadan. ama telefon günde en az 2 kere mesaj gönderim hatası veriyor ve bazen wi-fi de sorun yaşatıyor. aynı telefonla değiştirme şansım var mı acaba ?




 
hukuken böyle bir hakkınız var. tüketici olarak ayıplı malın ayıpsızıyla değiştirilmesini, paranızın iade edilmesini, ürünün tamir edilmesini veya aldığınız ürünü değiştirmeden ürünün fiyatından indirim yapılmasını isteme hakkınız var. bu seçimlik haklardan hangisini kullanacağınız size bağlı. yani satıcı "yok ben değiştirmeyeyim de tamir edeyim" deme hakkına sahip değil.

ancak şunu da belirteyim, söz konusu teknosa olduğunda işler sorunlu oluyor. adamlar mafya gibi çalışıyor. ürün değiştirmemek konusunda diretiyorlar. siz adamlara tüketiciyi koruma kanunundan, borçlar kanunundan falan söz edince "biz o kanunlara bağlı değiliz" deme terbiyesizliğini bile gösterebiliyorlar. dolayısıyla bunlara hazırlıklı olun. malı değiştirmeyi kabul etmezlerse eğer onlardan kabul etmediklerine dair yazılı beyan isteyin. işiniz tüketici hakem heyetine kalabilir. ama zaten tüketici hakem heyetlerinde teknosa'nın yığınla dosyası var ve sizin lehinize karar verilir.
  • microfiction  (22.02.11 15:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.