[]

usb'nin kanser etmesi

sevgili reyhnolm industries it ekibi çalışanları

alalı 1 yıl olan bilgisayarımın ekranı bozulduğu için servise verdim, garanti kapsamındaydı, bir güzel format attılar, sorun sistemsel olmadığı; ekran kablolarında sorun olduğu için kabloları da değiştirip bir güzel teslim ettiler.

ekranda bir sorun yok; lakin format atmaları esnasında bilgisayar için gerekli olan pek çok sürücü program da de bir güzel silindiğinden sorun yaşıyorum (en azından öyle tahmin ediyorum).

geçende arkadaşımın hard diskinden bi film alayım dedim; 2,3 gb lık film için 48 dakika bekletti namussuz. ne yapmalı, usb driver mı yüklemeli? eğer öyleyse hangisini tavsiye edersiniz? ya da sorunun başka bir şeyden kaynaklandığını düşünen var mı? ne olabilir?

 
Soru çok açık olmamakla birlikte sürücü yüklemek zaten iki dakkalık iş.Muhtemelen laptop kullanıyorsun.Zaten sürücüler ya CD de ya da harddiskte ayrı bir section olarak gömülüdür.Hiç yapamazsan gir sitesine marka ve modeline göre güncel sürücüleri yükle.İşin sürücü kısmı bu şekilde.

Filmi hangi cihazla kopyaladın,o anda birşeyler iniyormuydu,açık olan programşar nelerdi vs... biraz daha ayrıntılı yazsan belki bir çözüm çıkar.
  • Evocati  (21.02.11 23:34:17) 
çoğu hatta neredeyse tüm bilgisayarlarda usb için driver gerekmez. sanırım external diskten almak istediniz. başka bir şey olma ihtimali çok ancak o durumu tekrar görmeden pek mümkün değil. hdd bile bozuk olabilir sizin pcden çok. :) ayrıntı verin.


  • ben smyrna  (21.02.11 23:43:20) 
hmm. evet laptop kendisi. esasında 50 gb.lık bi yükleme yapıyorduk taşınabilir bi harddiskten, toplam süre olarak 1 buçuk saat dedi, sonra yarılayınca bi de baktık 4 saate çıkmış! böyle olunca tabi açık olan programları falan kapattık ama nafile.

örneğin şimdi bi usb belleğe 1,21 gb.lık bir film atmayı deniyorum, yaklaşık 15 dk sürecek gibi görünüyor. daha hızlı olması gerekmez mi? bu kadar yavaş değildi eskiden. hayır laptop desen o da yeni sayılır, alalı 1,5 yıl oldu..
  • tranquillo  (21.02.11 23:46:34) 
antivirüs falan varsa bir de onları kapayıp deneyin.


  • natnan  (22.02.11 00:02:06) 
@natnan, antivirüs programı yok.


  • tranquillo  (22.02.11 00:07:15) 
o zaman bir antivirüs yükleyip bir tarayın derim :).
windows kullanıyorsanız tabi.
yoksa hard diskiniz kötü durumda olabilir. Event Viewer vardır Windows'da, başlattaki kutucuğa event veya olay yazarsanız çıkar. orayı biraz karıştırırsanız sanırım bad sector durumunda hatalar oraya yansıtılıyor.
  • natnan  (22.02.11 00:10:31) 
ne disk ne virüs mirüs. aklıma bir şey gelmiyor ama sorun başka. bios ayarları ile oynadınız mı yakınlarda? bi de flash belleklere yazmak biraz ağırdır her zaman. mesela bende en dandik kingston var. yazma hızı saniyede 1 mb mesela. öldürüyor insanı. ama iomega hdd var. o 30-35 mb arasında gidiyor.


  • ben smyrna  (22.02.11 00:29:04) 
bir de pio modu denen bir problem vardı, onu araştırın..


  • natnan  (22.02.11 02:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.