[]

macbook alırken dikkat edilmesi gerekenler?

Böyle tasarım programlarını, photoshop'udur, 3d programlarıdır kaymak gibi çalıştıracak, kullanıcıyı üzmeyecek ve mümkünse çok da ağır olmayacak bir macbook için önerileriniz?

Sen tasarımcısın, mac kullanmalısın diyenlerin gazına geldim ama mac'ler hakkında da hiçbir bilgim yok :/


 
Mac için paraya kıyarım diyorsan biraz bekle. Bu hafta büyük ihtimalle Intel Sandy Bridge işlemcili yeni Macbook serileri çıkacak. Onlara gözatarsın.


  • Rochefort  (21.02.11 16:26:32) 
dısardan alabiliyorsan ordan al baya vergi farkedıyor.

bekle sandy bridge li modeller cıkacak ay sonuna kadar. onlardan alırsın. i5 li bişi işini cok rahat gorur.
  • bryan fury  (21.02.11 16:41:25) 
Açıkçası paraya kıyan ben olmayacağım, yaptığım işin karşılığını macbook'a çevireceğim. Yani sonuçta yine ben olacağım ankaralı mırnav kediler! neyse, böyle deyince de hin hesaplar peşinde koşuyor gibi oldum. Şimdi normalde ben öküz boy inch ekranda çalışmaya alışkınım ama 11 inch minicik macbook air'e de gönlüm hep kaymıştır.

Zaten bakmaya da en erken cumartesi başlayabileceğim, o zamana kadar gelir herhalde? şimdi the very cahil soru: bu i5 bridhe'liler macbook pro mu macbook air mi?

Dışarıdan getirtme olayı dışarıdan gelen bir tanıdık ve taksit işlemleri şeysinden ötürü pek olmaz zannımca, ve zannımca avrupa değil de amerika'dan getirtmek gerekir... di mi?

Bir de tabletimi sorunsuz kurarım di mi?
  • deliberte  (21.02.11 17:01:30) 
Sandy Bridge'ler Macbook Pro'lara geliyor.

Evet, Avrupa'da fiyatlar cok farkli degil burayla. sebebi tahminimce gumruk birligi.

Tabletinin Mac uyumlu olmasi gerek, markasini modelini ogrenip google'dan arastirabilirsin.

Ve bence bir tasarimciya 11 inc ekran zulum olur.
  • tom riddle  (21.02.11 17:16:57 ~ 17:18:06) 
tasarim vb icin macbook pro 15" oneririm. ama yenileri cikana kadar bekle.


  • blackworld  (21.02.11 17:24:11 ~ 17:24:26) 
air ile i5 li macpro yu karsılastırma bile. eet amerkadan getirtmen lazım ucuz olsun dıye.


  • bryan fury  (21.02.11 20:22:48 ~ 20:23:17) 
teşekkür ederim arkadaşlar, bir yandan 11 imç ay ne sevimli diye içim giderken bir yandan o ekranı çalışma esnasında kullandığımı düşünüyorum ve cıks diyorum, bu durumda zaten pro'lara bakıyor olacağım zannımca. Ağır olmasın, her yere götüreyim diye aldığım için 17 inç den ancak bir seviye indirip 15 lsam diye düşünmüştüm, yeterli olur demişsiniz. bu durumda amerika'dan şu ara getirtme şansım olmadığına göre geriye duygusal nedenler karşılaştırması kalıyor.

bir de mesela başka ekran bağlayabiliyor muyum? laptop cahili bir insanım, pc'lerde oluyor diye biliyorum, evdeyken yine 22 inçe bağlasam mesela?
düşünüyorum da ben pc'mi toplatırken deli gibi araştırma yapmıştım, ping ming şununla şiu bununla bu diye... mac için model yeterli oluyor sanırm hmm hmm...
  • deliberte  (21.02.11 21:15:51 ~ 21:24:16) 
macpro larda ne cıkıslar var bilmiyorum da baglanıyor elbette.


  • bryan fury  (21.02.11 22:13:07) 
HDMI ile televizyona bile baglayabilirsin.


  • tom riddle  (22.02.11 13:55:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.