[]

ABD'de istatistik yüksek lisansı için okul tavsiyesi

MEB bursuyla gideceğim bu yıl, lisans ortalamam 2.92 toefl ve gre girmedim henüz,
columbia çok mu zor olur, ohio state'i nasıl bilirsiniz, hangi okulları önerirsiniz, teşekkürler, hoşçakalın...

not: bir de bir kaç saat üstte kalabilirse çok iyi olur...

 
2.92 ile Columbia zor değil imkansız bence olimpiyatlara filan katılan bir sporcu değilseniz.


  • daddy  (20.02.11 23:26:36) 
@Mccknightt
açıkçası ben de 2.92 ye ihtimal vermiyordum dady'nin dediği gibi ama bu sene fulbright komisyonu başkanı ile konuşurken bi seminerde kendisi sizin de dediğiniz gibi gre ve toefl'dan iyi bir puan ile mümkün olabileceğini söylemişti.
o sınavlara da girmedim henüz, MEB bursuyla gideceğim, okul ücretini karşılayacaklar, ağustosta ABD'de dil kursu başlayacak 6 aylık, ondan sonra toefl ve gre sınavlarına gireceğim.
Okul kadar yaşam şartları da önemli aslında devletin verdiği burs bu sene 1240 usd civarı ama zam geleceğini söylüyorlar, 1500 usd olsa ben de kendi birikimlerimden her ay 500 usd kullansam 2000 usd ile rezil olmayacağım bi eyalete gitmem lazım.
Dediğiniz gibi binlerce college var ama başvurabileceğim okullar sınırlı,
yogm.meb.gov.tr
bakanlık geçen seneki bursiyerler için hazırlamış bu listeyi..
üniversiteden bi hocam ucla'i tavsiye etti, tanıdığı hocalar da varmış. farkına varmadan çok detaya inmişim ama gerçekten benim için çok önemli bu olay ve her fikre ihtiyacım var, teşekkürler..
  • tiny toon  (21.02.11 20:14:10) 
Ortalama 3 altı olması kötü şansını düşürüyor ama okul odtü boğaziçi falansa sağlam hocalardan sağlam referansla ve meb bursuyla mümkün olur. Parayı meb ödüyor nasıl olsa pahalı okulların hepsine başvur ivy lerede başvur burs olduğu için mutlaka birine girersin avantajın yüksek 7 sene onlara para bayılacaksın alırlar.


  • loquacious  (26.02.11 20:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.