[]

şişli card ile ilgili şikayet

Şişlicard adlı bir kurum 11/02/2008 telefonla aradı. Hizmetleri hakkında bilgi verdiler. Kredi kart numarasını verdim (Salaklık bende). Burdan her ay para çekiceklerini söylediler. Tabi sonra vazgeçtik. Kendilerini aramıştım. Fakat 22/02/2008 tarihinde tekrar aradılar kargoyla gönderdiği kartlar için. Ben de istemediğimizi söyledim ve üyeliğimizin iptalini istedim. Fakat bunu yapamayacaklarını söylediler. Herhangi sözleşme imzalanmadı, yapılan işlemler sadece telefonda yapıldı. Buna rağmen üyeliği iptal etmiyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekir? Bankaya bildirsem para çekilmemesi için herhangi bir sorun olur mu?




 
herhangi bir sözleşmen yok. o sebeple bankayı arayıp onların para çekme taleplerinin reddedilmesini iste. karşı tarafın elinde olsa olsa ses kaydı vardır. sen de dilersen karşı tarafı ara, telefona çıkan kişinin isim ve soy ismini iste, isim ve soy ismi aldıktan sonra telefonun kaydedildiğini belirt (ve kaydet tabi görüşmeyi) sonra talebini ilet ve onlar onaylasa da onaylamasa da bankanı bilgilendir.


  • fearofthedark  (22.02.08 15:58:52) 
isim almıştım zaten. fakat kaydetme işlemini nasıl yapıcam onu bilmiyorum. bankaya bildirsem ilerde herhangi bir sorun olur mu? firmanın herhangi bir yasal işlem başlatmaya hakları yok di mi?


  • clones  (22.02.08 16:03:48) 
bu tür durumlarda tarih, isim ve imzanız el yazınızla yazılmış bir sözleşme yoksa herhangi bir hak iddia edemezler. hemen bankanın müşteri hizmetleri ile görüşüp ödemeyi durdurun. ellerindeki ses kaydının hiç bir yasal geçerliliği yok. iki tarafın da imzaladığı ve müşterinin tarihi el yazısıyla yazdığı sözleşmeler ancak yasal olarak belge sayılır.

ayrıca bankanıza da böyle bir ödeme için onay istemediği için fırça kayma hakkıız var illegal olarak. legal olarak ise bankayı dava edebilirsiniz. imzalı emir bulunmadan ödeme yaptıkları için.
  • lancelot du lac  (22.02.08 16:42:40) 
opsiyonel olarak www.sikayetvar.com'dan ilgili kuruma giydirme gibi bir yola da gidebilirsin. kurumlar şaşırtıcı bir şekilde dikkate alıyorlar bu tip siteleri (3 aydır bize cevap vermeyen sigorta şirketini dize getirmişliğimiz vardır bu yolla)


  • gimbal  (22.02.08 16:59:42) 
avrupada bazı ülkelerde sesli anlaşmalar yapılıyor, genelde onaylıyormusunuz? evet gibi net cevaplar ile imza yerine geçiyor ve parada çekiliyor, evet sıfırdan bir sözleşme yapılıyor, türkiyede tarife değişikliklerinde falan yapılıyor.

demek istediğim eğer böyle bir kanun geçtiyse bu uyum yasalarıyla ilgili alan, kanunen hakları olabilir ancak burda avukat arkadaşlar tabi çok daha net bir şey söyleyebilirler.

kaldı ki böyle bir şey olsa bile bankaya bu şirketin ismini verip ala ödeme yapılmamasını isteyebilirsiniz bu çok net ve kesin çözüm.

banka buna uymazsa, ki salaklık yapmış olurlar, onlarla uğraşmak ayrı bir dert olur ama firmaların 'yok iptal edemeyiz' deme lüksünü hakkını neye dayandırıyorlar nerden alıyorlar anlamak çok zor, adamlar kanunlardan caydırıcılığı olmadığından orkmuyorlar mı nedir, sallandırıcan ikisini taksimde... :)
  • alchemistt  (22.02.08 19:19:46) 
öncelikle yapmanız gereken eğer aydan aya çekilecekse bu tutar yani mail order ile yapılacaksa (toplu çekip taksitlendirme işlemi değilse yani )bankayı arayarak kredi kartınızı iptal ettirip yenisini yollamalarını istemek. Nuamranız değişeceği için mail order kullanarak bundan sonraki tutarları kartınızdan çekemezler. ve bir dilekçe ile yapılan bu harcamaya itiraz ettiğinizi ve banka tarafından bu harcama ile ilgili ödeme yapılmamasını talep ettiğinizi, kandırıldığınızı belirtin.

harcama itirazları her bankanın prosedürlerine göre farklı bir süre içinde sonuçlanmaktadır. çok ekstrem durumlar haricinde harcama itirazları olumlu sonuclanır yani müşterinin lehine... Bu itirazın dilekçesini müşteri hizmetlerine ulaştırdıktan sonuclanıncaya kadar olan süreçte ekstrenize yansıyan tutarları ödemeniz gerekmekte. aleyhinize sonuclandıgında gecıkme faizlerini de ödemek sorunda kalıyorsunuz çünkü... eğer lehinize sonuclanırsa harcama tutarı karta iade yapılıyor ödediğiniz tutarlarında iadesi yapılıyor..
  • likeaprayer  (23.02.08 00:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.