[]

Yumurtadaki şey (yumurtadan iğrenmek istemeyen bakmasın)

selamlar sevgili yumurtasever sözlük ahalisi,

çok farklı yerlerden ve farklı marka/renk ve şekilde aldığım yumurtaların çoğunda (gerçekçi sallamasyonla 50 yumurtadan birinde) karşılaştığım bir şey var ki beni yumurtadan soğutuyor, iğrendiriyor, bir daha yumurta yememek için yeminler ediyorum, yumurtanın üreticisine lanet okuyorum.

yumurtayı yemeden önce çırpmak için kırarken görüyorum ki içinden bazen kırmızı bir şey çıkıyor. yumurtanın sarısına yapışık. bazen beyazında. yumurtanın içinde görmesem kan diycem. baya kan gibi bir şey. rengi, yoğunluğu falan. bazen baya da yumurtanın yüzde 25 i kadarını oluşturuyor.

nedir abi bu kırmızı şey? içindeki civciv canlanmaya durmuş da onu mu yemişiz? ögghhhh!

neyse iğrendirdiğim için özür dilerim. bilen varsa ne olduğunu bir açıklarsa çok rahatlıycam. yumurta yiyemez oldum.

saolunuz varolunuz.

not: yumurtaları son kullanma tarihi geçmeden tüketiyorum ve buzdolabında saklıyorum.

 
valla nerdeyse her gün yumurta yiyorum hiç öle bişey görmedim ben.


  • contavolta  (20.02.11 15:51:36) 
O kırmızılığın olması çok normal evet biraz daha annesinin poposunun altında kalsa civciv çıkacaktı içinden ama zaten yumurtaların toplanıp size geliş süresinde onun canlı kalmış olma ihtimali yok.Yemekten vazgeçmeyin kırmızı noktayı kenara ayırın yemeye başlamadan önce.Yumurta protein bakımından en zengin besinlerden biri.Ben çok seviyorum yumurtayı.Yemek zorundayız duygusal bakmamaya çalışın derim ben:))


  • Flütist samur  (20.02.11 15:55:41) 
Bu arada yumurtanın %25 ini oluşturacak kadar büyük bir kırmızılık varsa beki de marketinizi değiştirmelisiniz:)


  • Flütist samur  (20.02.11 15:59:28) 
embriyo o. genelde noktadan biraz büyük olması gerekir, ama daha büyükse yemeyin onu çok bekletmişler neredeyse civciv olmuş.


  • boo ya moon  (20.02.11 16:01:06) 
@Flütist samur: yok ya öyle nokta değil. bazen o kahverengi nokta gibi şeyi de görüyorum yumurtalarda. benim dediğim bundan farklı. kahverengi de değil baya kırmızı.

böyle kan enjekte edilmiş gibi. ama dağılmamış. yumurtayı bulandırmamış. ben başka şehirde okuduğum dönemde orada da karşılaştım böyle yumurtalarla. sanırım marketten değil.
  • ya ben lan neyse  (20.02.11 16:01:26 ~ 16:04:28) 
dostum köy yumurtası almıyorsan ( markette satılan değil bildiğimiz köyden ) civciv çıkma gibi bi durum olmaz. çünkü bizim aldığımız yumurtalar yenmek için üretiliyor. yanii horoz ile döllenmiyor tavuklar. tavuk hayvanı yapısı gereği yumurtluyor ve sadece horoz ile çiftleşmesinden oluşan yumurtadan civciv çıkıyor. kendi kendine ürettiği ve bizim tükettiğimiz yumurtalarda civciv olması imkansız ötesi. yanii şöyle düşün, kızlar regl oluyor bu demek ki döllenmemiş yumurtalarını dışarı atıyorlar, ancak cinsel birleşme olur ise ( horoz ) o yumurta dölleniyor ve bebek yani civciv oluyor. afiyet olsun.


  • habula  (20.02.11 16:31:22) 
sanmıyorum civciv olacağını. zira çiftlik tavukları horozla münasebet kurmazlar döllenmemiş yumurta yersiniz. civciv için döllenmesi şart.


  • prinnfinite  (20.02.11 16:41:30) 
o kırmızı noktalar kan. embriyo ve civciv oluşumuyla alakası yok. yumurta oluşurken tavuğun kan damarlarındaki çatlaklardan sızan kandan oluyor. genelde yumurtanın sarısında görülüyor. neredeyse yumurtaların %1'nden azında oluyor. ayrıca hiç bir zararı yok. görüntü hoşunuza gitmiyorsa yemeden önce bıçağın ucuyla ayırabilirsiniz.

ayrıca bazı fabrikalarda yumurtaları inceleyen işçiler varmış. özel bir ışık tutup içinde kırmızı nokta olup olmadığına bakıyorlarmış. Türkiye'de var mı bilmiyorum.

yumurtanın %25'inde olmasını anlamadım ama, böyle birşey duymadım hiç.
  • ermanen  (20.02.11 17:40:27) 
ilk defa duydum açıkçası. sanıyorum karşılaşsam yemezdim.


  • roket adam  (20.02.11 21:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.