Sayın dijital duyuru sakinleri,Yine bir yaratıcılık isteyen ödevle karşı karşıyayım. Bir senaryo oluşturup sayın sınıf arkadaşlarımın çeşitli forensics araçlarıyla çözebileceği bir senaryo üretmem gerekiyor.Yani bu zatlar bellekte, dosya sisteminde ve/veya ağdaki bir takım verileri analiz edecek ve
Sayın dijital duyuru sakinleri,
Yine bir yaratıcılık isteyen ödevle karşı karşıyayım. Bir senaryo oluşturup sayın sınıf arkadaşlarımın çeşitli forensics araçlarıyla çözebileceği bir senaryo üretmem gerekiyor.
Yani bu zatlar bellekte, dosya sisteminde ve/veya ağdaki bir takım verileri analiz edecek ve bir takım kanıtlar bulacaklar.
Sizden istediğim zihninizde filmleri ve dizileri şöyle bir karıştırın ve bana enteresan bir senaryo sunun bilgisayara gömebileceğim.
Mesela basit bir kıskanç erkek arkadaşın yeni ayrıldığı kız arkadaşı canice katletmesi. İçine msn konuşmaları gömerim motiv olarak, silah araştırması yapacağı linkleri tarayıcı geçmişine eklerim ve fotoğraflar eklerim, silahı nereye saklayacağını ve planını gömerim bir yere falan. Ama bu basit kalıyor. şöyle entrikalarla dolu olursa ne hoş olur. O kadar film/dizi izledim hiç bir şey gelmiyor aklıma.
cebinden bir kitap çıkardı yarım yamalak bir ışık seçebiliyordu harfleri dedi ki 10 sene sonra göremeyeceğime göre çıplak gözle bulutlu hava tek aydınlık sokağın göğün binaların ışığı bu duvarın dibinde susadım 10 sene sonra ağrılarım fazlaşınca içemeyeceğim için dedi ve tam 5 birayı 1.5 saatte içti
2’ye doğru arkadaşları geldi
balkonun altında durdular
yukarı baktılar
notaları açtılar
notalarda
takıntılarım var yazıyordu
çaldılar.
5 kişiyle ve duvarın dibine kadar getirilmiş tasvirle bir kıyamet sahnesi yaşandı
elektrik direkleri aşırı voltajdan başladı çıra gibi yanmaya kül olup bitmeye
kitabı bıraktım
aklıma baktım
duvarı yıktım
birayı devirdim
çişim geldi
atom bombası bile olsa engellemezdi
yaptım
ve sidikle beraber sürükleniyordu ayakkabılarım
üstüne binmiş bağcıkları kullanmış ilk limana girince düğümü atmıştım
şaşkın 5 kişi şaşkın ayakkabı şaşkın balkon ve şaşkın kızla kaçtık oradan
dünyayı filmler kurtarıyordu götü insanın ta kendisi…
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler
basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.