[]

kendi kendine fransızca öğrenmek

sevgili fransızca bilenler ve fransızca sevdalıları;
bugün elime şöyle bir kaynak geçti bilenler vardır diye linkini vereyim:

www.randomhouse.com

üçüncü bir kişi geçen sene 50 liraya almış. içerisinde fransızca-ingilizce sözlük, gramer kitabı, kitaptaki alıştırmaları içeren 4 adet ses cd'si var. üçüncü kişi kullandıktan sonra arkadaşına vermiş o da ingilizce bilmediğinden bana geçti. şöyle biraz inceledim de sıfırdan öğrenmeye başlayacak biri için kullanışlı görülüyor. alfabeden, sayılardan, merhabalardan falan başlamış. bunu kullanan kişi aynı zaman da kursa gitmiş. şimdi benim sorum şu : ben hiç bir kursa gitmeden veya yardım almadan -öyle bir imkanım yok zaten- sadece buna çalışarak fransızca da belli bir noktaya gelebilir miyim? malum bazı dillerin tek başına öğrenilmesi oldukça güç. fransızca o dillerden biri midir? günde 2-3 saatimi ayırayım diyorum bu sete. yoksa hiç boşuna uğraşma sadece zamanını israf edersin beyhude bir çabaya girersin mi dersiniz?

 
fransızca bilmiyorum ama bbc'nin şu sitelerine bazı diller için bakıyordum:

www.bbc.co.uk

www.bbc.co.uk

belki kendi kendine öğrenme sana uygun mu diye biraz burada deneme yapabilirsin.
  • kaset  (19.02.11 18:43:25) 
bence olur. ben de kitaptan ispanyolca öğreniyordum, ama araya başka şeyler girdi askıya almak zorunda kaldım, önümü kestiler. ama öğrendiklerimi hatırlıyorum hala. bir de buradan mı bir yerden okumuştum fono'nun fransızca seti var, içindeki sınavları postayla yollayıp düzeltilmiş halini geri alabiliyormuşsun. denemeye değer.


  • miss antartika  (19.02.11 18:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.