[]

Bir Hard Disk bir Torrent sorusu

Selam. Naber?

Şimdi elime düne kadar kullandığım 5 10 yıllık eski bilgisayarımdan çıkma bir PATA hard disk var. Yeni bilgisayarımda SATA2 hard diskler var ve ben bu PATA diski yeni bilgisayara nasıl takacağım konusunda bilgisizim. 10 yılda bayağı bir değişmiş teknoloji. Kasayı açtığımda eskisini takmaya uygun yuva bile bulamadım. Yapmam gereken şey direkt olarak onu takmak değil aslında, sadece eski diskteki verileri yeni bilgisayara taşımak. Taşınabilir hard disk aracılığıyla da olur; fakat mesele bu eski diski takabilmekte... İlla üçüncü bir bilgisayar mı gerekli bunun için? Yardımlarınızı bekliyorum.

İkinci sorumsa şu an indirmekte olduğum torrentle alakalı. Seedere/Leecher oranı 40 (200)/10(599) olmasına rağmen download hızım garip bir şekilde dalgalanıyor. 500'lerden 30'lara düşüyor ve kısa süre sonra tekrar yükseliyor. Bu olurken seeder ve leecher sayılarında büyük değişmeler olmuyor işin garibi. Sebebini bilen beri gelsin.

Teşekkürler.

 
ana kart modelinizi verin. hi end bişey değilse en az bir pata girişi oluyor. veya dediğiniz doğru başka bir pc bulun. onu çalıştırmak için pata>sata çeviriciler var. ama madem kalıcı değil. masrafa değmez. us.startech.com


  • ben smyrna  (19.02.11 11:33:02) 
torrent için bağlantınız nedir? adsl fiber? şirket? portlarınız falan açık mı? vs bunları kontrol edin. bi de siz pcyi kullanıyorsanız çok değilse de yavaşlatabilir. hatta smart bir ayar varsa "ben interneti kullanırken yavaşla" gibi, onun etkisi de olabilir.


  • ben smyrna  (19.02.11 11:34:28) 
Hemen eksik bilgileri tamamlayayım: Anakartım P7P55 Deluxe PATA girişi olup olmadığını bilmiyorum; fakat varsa bile kablo karışıklığından görememiş olduğumu da kabul edebilirim.

Torrent için de: İnternetim TTNET adsl, 8mbite kadar Netlimitsiz kullanıyorum. Şu anki bağlantı hızım 8.1 gözüküyor. Merkezin bir arka sokağında olduğu için bu şekilde. Ayrıca USB modem kullanıyorum ve portlarım açık (diye biliyorum.
  • g man  (19.02.11 11:39:28) 
www.ixbt.com
sol altta PRI_EIDE yazan yere diski bağlayabilirsin. pilin tam hizasından aşağı doğru in (resme göre) kartın kenarında.

  • ben smyrna  (19.02.11 12:02:27) 
"'e^kadar" bağlantı nedeni ile hız düşüyor olabilir. bilemedim. dediğim diğer ayarlara bakın (smart speed gibi isim uydurduğum ayarlara)


  • ben smyrna  (19.02.11 12:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.