[]

Motosiklet ten anlayanlara

İlk motorum olacak. 250 cc lik bi cruiser düşünüyorum. Çoğunluğu fikri sebebiyle sıfır mondial yerine yamaha ve hondaların 2. ellerine bakmaya başladım.

Gözüme çarpan modeller:
Honda Rebel 250
Yamaha Dragstar 250
Yamaha Virago 250

Honda nın üretimi durmuş sanırım. Diğerlerini bilmiyorum. Bu yedek parça konusunda sorun yaratır mı?
Mondial ın yedek parçaları çok ucuz olduğu için kronik problemlerini dert etmem diyordum. Japonların yedek parçaları Çin malı motorlara kıyasla kaç katıdır? Çok sarsar mı?
Önereceğiniz başka modeller var mı?
Kaç km nin üstünü almayayım? Ya da kaç yaşın üstünü?
(Misal 5000TL ye 34.000km de 2000 model çok temiz bakılmış honda rebel var)

Çok teşekkürler

 
250cc cruiser diyorsan ve ikinci el düşünüyorsan yukarıdakiler ideal seçimler.

alternatif olarak Hyosung gv250, Kymco Venox olabilir.

Hyosung gv250 ve gt250 ile tecrübelerim oldu, ikisi de oldukça hoşuma gitti, göz önünde bulundurulabilir. Parça sıkıntısı yok ama kazasız ve modifiyesiz bulman lazım. Misal sinyalleri led yapacağız diye arkadaşın bütün elektrik tesisatının içine etmişler, zar zor düzelttim.
  • kimlanbu  (19.02.11 01:05:10) 
Araştırmamda hata yoksa fiyatları japon kardeşlerine yakın. Yani 2. eline 5.000/6.000 verdikten sonra honda / yamaha daha mantıklı değil mi?

Diğer sorularıma da göz atar mısın? Genel olarak motor alımında km/yaş tavsiyeleriniz var mı?
  • erci  (19.02.11 01:16:04) 
ilk motor olarak cruiser almanı önermem. görünüşü iyi ama kullanması biraz rahatsız makineler onlar.

ilk motorunsa ve kafan rahat etsin istiyorsan km olarak 10 bini geçmemiş bir şey al derim. yok yere sorun/masraf çıkarmasın en olmayacak zamanda.
  • 386 dx  (19.02.11 12:15:31) 
Bende görünüşünden dolayı 250 cc lik çin malı cruizer olan Regal ile başladım. Ama çıkan masraflar toplamda neredeyse 2.el japon motosikletine yerleşti. O yüzden çin malını unut derim.
Ayrıca yeni başlayacaksan, tipi çok çekici olmasa da seni yarı yolda bırakmayacak,az benzin yakan,ha deyince satabileceğin bir honda cbf 150 olmasıdır.Bana çok söylediler cbf 150 yada yamaha ybr 125 ile başla diye ama dinlemedim. Pişman oldum.
Ayrıca cbf 150 yada ybr 125 gibi bir commuter ile başlarsan kendini geliştirdikçe tercihlerine ulaşman daha kolay olur. Kendimi cruiser e yakıştırsamda bir süre sonra topraktan çıkmadığımı görünce endurocu olduğumu anladım. Herneyse cbf 150 mükemmel bir başlangıç aletidir.
Kolay gele..
  • atmacaged  (22.02.11 00:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.