[]

Bakır bakır birleştirme nasıl olur?(kaynak, punta)

arkadaşlar, okulda yaptığım proje için bu konuda bilgisi olan kişilerden yardım bekliyorum. 30 cm eninde ve 0.1 mm kalınlığında ince bakır (saf bakır) iki şeridi birbirine birleştirmem lazım. üzerinde kalın bir dikiş izi olmamalı dolayısıyla gümüş kaynak olayı eleniyor. Punta denedim ama el puntası bakır yüzeyde tepki vermedi. Pil puntası diye bir şey dediler. bu konuda bir bilgisi olan var mı? başka bir çözüm aklına gelen var mı? çok teşekkür ederim




 
0.1 çok inceymiş. dikiş punta kaynak makinesi ile yapılabilir.
veya lehim olabilir.

  • sttc  (18.02.11 20:31:10) 
biz çatı aktarımında kullanılan bakırları bildiğin lehim ile birleştiriyorduk. kalay + kurşun. kurşun'u kalayından bir kaç misli fazla oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

bir de havya lazım tabii, şalama diye de geçer.. senin yaptığın işe yaramayacak muhtemelen ama yine de yazayım dedim :)
  • iron  (18.02.11 20:51:41) 
Doğalgaz işleri yapan bir yere soramanızı tavsiye ederim. Bakır boruları döşeyenlere.


  • ilkdefa  (18.02.11 20:56:50) 
- iki playayı yanyana sıfırlayıp lehimleyebilirsin. ancak bu işlem çok sağlam olmaz.

- iki plakayı biraz üstü üste bindirip lehimleyebilirsin oldukça sağlam olur hatta bakır yırtılır ama lehimlenen bölge yırtılmaz. lehim olrak satnadart kalay-kurşun karışımlı elektronikçi lehimi kullanabilirsin. lehimleme ısısı olarak 350 derece idealdir.

- 0.1 mm bakır epeyce ince punta yapmaya kalkarsan kolayca kavrulup yanabilir. punta süresi ve akımını iyi ayarlamak lazım.


bu arada saf bakır 0.1mm levhayı nereden buldunuz ?
  • orpheus  (18.02.11 21:16:51 ~ 21:17:30) 
0,1 mm bakırı maraşta bir firma üretiyor, biz onlardan büyük rulolar halinde alıyoruz. ama küçük miktarlarda(bir iki metre) almak için perşembepazarında güneş metal var oradan almıştık.


  • dusendeli  (18.02.11 21:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.