[]

Laptop usb port ve gamepad sorunu

Acer 5740G laptop var. sağda 2 solda 2 toplam 4 adet usb port var.

Şimdi bunlardan birine mouse bağlı. Diğerlerine gamepad bağladığım zaman 2 tane gamepad'ten birini kapatıyor görmüyor sürekli gidip geliyor. Yuvalarda bir problem yok gevşeklik vs gibi. Çünkü diğer bütün aygıtlar sorunsuz çalışıyor.

Sadece 2 gamepad çalıştırmak istediğimde birini sürekli atıyor. İlginçtir ki laptop'ı pilde çalıştırdığımda bir sorun olmuyor 2 gamepad ile de oynayabiliyoruz.

ne yapmalı?

 
gelişmiş güç seçeneklerinde usb selective suspend setting diye bir şey var. onun ayarlarıyla oynamayı deneyin belki işe yarar.


  • lemmiwinks  (18.02.11 11:43:04) 
Onu da denedim ancak olmuyor. Pil'de etkin şekilde duruyor dengeli seçeneğinde de etkin e aldım ama yine olmuyor.

Sadece fişi çıkarttığımda çalışıyor 2 gamepad'te
  • croswell  (18.02.11 11:59:19) 
calistir'a msinfo32 yazin. gelen pencerede donanim kaynaklarini secin. cakismalar/paylasim kisminda ayni irq'ya sahip usb aygitlarini not edin. daha sonra aygit yoneticisinde o usb aygitina gidip sag tiklayip ozellikler dedikten sonra kaynaklar sekmesine irq degerine bakin. cakisma varsa o degeri usb'lerin kullandigi irq'lardan biriyle degistirin. prizden ve pilden calismasinda degisiklik gostermesi saniyorum ki acpi ayarlariyla ilgili. bios'ta acpi seceneklerinde ne gibi opsiyonlar var?


  • dahicocuk  (18.02.11 12:20:05) 
IRQ değerlerini değiştirmeyi bulamadım. Çakışma/paylaşım sekmesinde bir tane usb gözüküyor IRQ 16 değerinde ama nedir ne değildir bilmiyorum.

Bios üzerinde de ACPI diye bir kısım bulamadım :(
  • croswell  (18.02.11 16:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.