[]

trenlerdeki kuşetli vagonda işler nasıl işler?

trenin bu pulman (otobüs tipi) vagonlarında değil de, kompartımanların bulunduğu ve "kuşetli vagon" olarak adlandırılan kısımda yolculukla ilgili kafama takılan birkaç şey var ve pek tabii ki tcdd'nin sitesi bu sorularımı cevaplayamıyor;

1 - bi' kere öncelikle numaralıdır di' mi buradaki koltuklar? yoksa değildir de, oradan bilet alınıp gelen bulduğu yere oturur mu? sonraki sorularımı numaralı olduğunu farz ederek soruyorum zira.

2 - koltuk numaraları nasıl dizilir? bütün kuşetli vagonlarda 4 kişilik midir kompartımanlar, yoksa kimisinde (veya hepsinde) 6 kişiliktir mi? peki ya buna bağlı olarak ben herhangi 4x+1 numaralı vagondan 5x numaralı vagona kadar (4x+1 ve 5x de dahil) alsam bütün bir kompartımanın biletlerini (4 veya 6 adet) mi almış olurum garanti, yoksa yarısı bi' kompartımanda, diğer yarısı bir başkasında olma riski var mıdır? bir düzensizlik var mıdır yani bununla ilgili acaba?

3 - farz edelim ki 5-6 kişi aldık bu kısımdan bilet, 1 kompartımana yatmak için sığamasak bile, oturup muhabbet etmek için rahatlıkla sığabileceğimizi tahmin ediyorum. yamuluyor muyum?

4 - 6 kişinin oturabileceği yer var ve biz 4 kişilik bilet alıp 4 kişi oturuyorsak (4 kişilik satıyorlarsa kompartıman biletlerini), tanrı misafiri olmadığı sürece gelen bir 5. ve 6.yı kovsak, içeri almasak, "evde yokuz" numarası yapsak olur mu? kondüktörü koluna takıp gelip bizi dövme riski var mıdır?

5 - son olarak da, pulmanın daha rahat olduğunu ve fakat böyle grupçak yolculuklarda daha bi' mahrem, bizbize dediklerinden, daha bi' gürültüye toleranslı olduğu için tercih edilebilir olduğunu söyleyenler mevcut. yalandır di' mi rahatsız olduğu? pulmandan daha rahattır? yataklı lan sonuçta!?

bu sorularımın ama birine, ama hepsine yanıt olabilecek herkese ön ödemeli teşekkürü bir borç bilirim..

 
2- Benim bildiğim 6 kişi olması lazım ama yataksızlar, yataklı olanları bilmiyorum. Bir de aldığınız biletin nereden nereye kadar olacağı, vagonun boş olup olmamasına bağlı, biletler 1'den başlamıyor satılmaya, karışık satılıyor. Bunu gişeye gidip biz şu kadar kişiyiz derseniz, isteğinize uygun bir yer ayarlarlar(elbette boş yer olduğu takdirde).

4- 6 kişilik yerden 4 bilet alırsanız 4 kişi numaralarına göre oturur, diğer iki kişilik yer satılmazsa gelen giden olmaz, ama satılırsa bilet sahileri en doğal hakları ile gelir otururlar...
  • late viper  (21.02.08 14:39:54) 
kuşetli vagonda 4 yatak var. bunlar ranza şeklinde. normalde 4 kişilik oturma yeri var. (çok kaynaşırsanız 8 kişi de sığarsınız)

pullman olanlar apayrı. orada mahremiyet filan yok bildiğin otobüs mantığı.

kuşetli vagonda fark ödenerek kalınıyor mu az kişiyle bilmiyorum ama kalınması lazım. yataklıda oluyorsa bunda da olmalı.

kapısında kilit yok galiba kuşetlinin emin değilim tam.bi de seri bilet alırsanız internette aynı kompartmandan veriyor olması gerek. en kötü telefon açıp öğrenebilirsiniz.
  • darknum  (21.02.08 15:05:31) 
1.numarasiz vagondan almadiysan numaralidir.

2.simdi bunda soyle bir sey var; normalde 6 kisilik, ama yeni trenlerde 4 kisilik yer satarlar. 2si satilmaz, gece carsaf battaniye filan da dagitirlar. ama eskilerde (misal dogu ekspresi) 6 kisilik yer satilir, nevresim de dagitilmaz. grup icin aldiginda bir arada verirler ama +2ler mesela yan vagona dusmeyebilir, o hangi vagonda yer olduguna bakar.

3.bittabi, istersen 10 kisi bir kampartimana gir, herkesin bileti olduktan sonra no problemo.

4.oncelikle eger biraz yukarida dedigim gibi kusetli kompartimandan aldiysaniz zaten yaniniza 5 ve 6.yi vermezler. yok oyle degilse konduktore gerek kalmadan kendileri bile dovebilir.

5.yalan. kompartiman her daim daha rahattir. yatak olmasi bir yana grup halinde yolculuk yapiyorsan pulmanda o kadar rahat muhabbet eddemezsin, kompartimanda rahatsin ama kafana gore takil.
  • alpinsamuray  (21.02.08 16:05:55) 
yataklıda 6 kişilik yer oluro. ama en az 4 kişi bilet alırsanız ve tren dolu değilse sizin için orayı kapatıyorlar. bunu yaptırmazsanız 5. ve 6.yı almama gibi bir şansınız yok. yataklı tabi ki daha rahat. bilet kontrolünden sonra kapınızı kilitlersiniz, yanlış yere girmeye çalışanlar veya olağanüstü durumlar hariç rahatsız eden olmaz.


  • lancelot du lac  (21.02.08 16:13:12) 
yataklı bambaşka bişiy karıştırmayın lütfen. kuşetli vagon'da yatak var tamam ama yataklı vagon otel odası gibi bişiy ve pahalıdır diğerlerine göre.

karıştırmayınız.
  • darknum  (22.02.08 13:51:33) 
kafamdaki soruların hepsi ve daha fazlası yanıt bulmuştur, pek minnettarım her birinize, sağ olun, var olun =)


  • supercalifragilisticexpialidocious  (24.02.08 00:29:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.