[]

vga ile görüntü aktarımı

merhaba,

bir yakınım ona verdiğim filmleri tv de izlemek istiyor. ancak tv si lcd. netbook tan görüntü aktarımı yapacağız, ancak malumunuz netbooklarda en fazla vga mevcut günümüzde.
ve lcd tv de vga girişi olduğunu zannetmiyorum. lcd tv de scart var muhtemelen (şu sarı, kırmızı, beyaz girişler) vga dan görüntü akratımı için scart dönüştürücü almak lazım. ancak ben farklı bir yol denemek istedim. bu digitürk, falan uydu alıcısından var kuzenimde. baktım o alıcının arkasında bir vga girişi varmış, sorum şu;

netbookla bu alıcının vga girişleri arasında bir bağlantı tv ile yapacağımın aynısı olur mu? yani yapabilir miyim? eğer yapılabiliyorsa, görüntü aktarımı için sadece kabloyla bağlatıyı yapıp, nebooktan grafik ayarlarını da yapıp tv den av tuşuna 3 kez basıp gerekli moda getirmek dışında bir şey yapmak gerekiyor mu? bir program falan?

teşekkürler.

 
digiturk arkasındaki muhtemelen vga değil, seri port. bu da cihaz yazılımına müdahale edebilmek için olur(yani bilgisyar bağlantısı-görünümü vga soketine benzer). tv'nin modelini söyleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. en iyi ihtimalle component varsa oraya bağlamanız için bir çevirici almanız gerekecektir. bence bu bağlantıdan ümit kesin :) yani araya bir cihaz(cık) almandan yapmanız bildiğim kadarı ile mümkün değil. vga'dan component'e adaptör alacağınıza, mediaplayer türü birşey almanız daha çok iş görür. ayrıca çok model olduğu için bilmiyorum fakat, media playerda belki vga girişi > component çıkışı bile olabilir.
component = a248.e.akamai.net

  • ben smyrna  (17.02.11 15:26:48) 
çoğu lcd de vga girişi mevcut olmalı? sony'lerde var misal eminim.
netbook ile lcd de izlenebilecek film izleyemezsiniz. hdmi çıkışı olan ve biraz daha güçlü aletler ile 720p izlemenizi tavsiye ederim.
skarttan da uzak durun kalmadı artık.
  • ozdek  (17.02.11 15:36:10) 
netbook ile lcd'de izlenebilecek bir filmi izlersiniz. atom 270 harici ve bunun üstü tüm işlemciler hd video gösterebiliyor. ayrıca haftalık yayınlanan big bang theory gibi dizileri hd izlemeseniz de olur ki 175 mb'lık versiyonlar gayet izlenebilir kalitede oluyor. ha şunu eklemeliyim, sene olmuş 2011 hâlâ vcd satın alıyorum kitlesinden değilim. ama 720p olmazsa da ölmezsiniz. (avatar gibi filmler için demiyorum bunu tabi)


  • ben smyrna  (17.02.11 15:50:15) 
gösterir canım niye göstermesin. kuzenimde sadece netbook olduğu için durum böyle.

ya bana kalsa son model media playerlardan alıp en süper filmleri 720, 1080 falan izleteceğim de, milletin dünyadan haberi yok. lcd tv si, media playerları, dünya paraları var, evde 1 adet blu-ray i geçtim, dvd film bile yok. şaka gibi. ben sadece en basit yoldan kurtulmak için vga yı tercih ettim. gerçi benden istemediler, sadece film versene bize dediler, tv de izleyelim. içimden ''oldu canım görüntüyü, sesi telepatiyle tv ye aktarıyosunuz zaten'' dedim. tv deki çıkışları bilsem 2 dk çözerdim olayı. bi gidip bakmam lazım sanırım. sadece vga to vga baglantı yapıp ayarları da yapınca olay çözülüyo mu diye bir sorayım dedim. teoride bir şeyler biliyorsam da, pratikte zamanında vcd dışında görüntü aktarımı dışında bir şey yapmadım. fakirlik, torrent ve 14.1'' laptopta izlenebilen hd filmler tüm dünyadan uzaklaştırdı beni çünkü.:) neyse sağolun.

tv modeline gelirsek aşağıdakilerden pek farklı olduğunu zannetmiyorum. vestel idi tv.
tabi ekran 42'' falandı sanırım.

www.vestel.com.tr
  • kisa bisey olsun istemistim  (17.02.11 16:11:24 ~ 16:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.