[]

I/O device error

nasil cozulur? tahmin ediyorum bad sector hatasi bu.




 
evet, sanirim binbir sebebi daha olabilir ama en olasi olani ne yazik ki bad sector. benim (yedeksiz) fotograf dizinimi iceren sabit disk bolumunun tam ortasinda yasadim ben bad sector'u. Windows'u bilemiyorum ama fsck oldukca durumu kurtardi bende. Eger yanlis bilmiyorsam fsck yeterince duzgun calisirsa, bad sector'e denk gelen dosyalari lost+found klasorunde toplayip, dosya sisteminin bir dahaki seferlerde o kismi es gecmesini sagliyor. Yaklasik 1 sene once basima gelmisti, uzun bir fsck surecinden sonra, o bolumu hala aktif olarak kullanmama ragmen tekrar ayni seyi yasamadim.


  • armish  (21.02.08 16:22:23) 
bad sector ile alakasi nedir ki bunun? i/o, tamamen i/o driverlari ve ram arasinda haberleserek gerceklesir. i/o surucun - isletim sistemin - ya da anakartinda sorun vardir.


  • egotm  (21.02.08 16:45:17) 
egotm'ye katılıyorum, input/output errorları makinendeki i/o controller çiplerinde veya bu ciplerdeki software'deki sorunlarla ilgili olması gerek.


  • tom riddle  (22.02.08 03:58:40) 
Hard disk ile iletisim I/O sayilmiyor mu? Ben sayiliyor diye biliyorum. Bu durumda hata hard diskte de olabilir.

Errorla ilgili detay bilgisi varsa bak. Bir sey cikmazsa disk'i kontrol eden bir programla test et. Edemezsen baska bilgisayara takmayi, ya da senin bilgisayarina baska disk takmayi dene. Yani ilk isin sorunu izole etmek.
  • wpi  (22.02.08 08:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.