[]

720p mkv video'da senkron problemi KM player Vol.2

fi tarihinde bu problemle karşılaşmıştım. O zaman ekşiduyuru'dan kimse yardımcı olamadı, sağolsunlar. :) neyse, bir şekilde bu problemin çözümünü km player'ın ayarlarıyla oynayarak bulmuştum. sorunsuz izliyordum. km player'ı güncelledikten sonra mı oldu, ne oldu bilmiyorum ama yine aynı sorun baş gösterdi. birden pc kullanımı %90'lara çıkıyor. görüntü kasıyor, ama ses ve altyazı devam ediyor. tam bir sıçış yaşanıyor yani.

bu durumda hangi codec'ler silinmeli, hangileri kalmalı, km player'dan hangi ayarlar yapıldığında daha sağlıklı olur gibi sorulara cevap arıyorum. teşekkürler.

not: şu an cccp codec pek ve coreavc yüklü. k-lite'ı ne olur, ne olmaz diye kaldırdım bi işe yaramadı.

 
aradığın cevap olurmu bilmiyorum ama VLC player kullan cillop gibi.


  • skywalkeremre  (17.02.11 03:57:01) 
km player çok kullanışlı bir program ama bazen 720p, 1080p gibi yüksek çözünürlüklü filmleri düzgün oynatamadığı oluyor. gelişmiş menüyü aç. sonra menüde, gelişmiş video ayarlarından video renderer'ı değiştirip dene. ya da yine video ayarlarında "preset"(hazır ayar)ler var, onların içinden en az işlemci kullananı seç. bunların hiçbiri problemi çözmezse, "media player classic" yüksek çözünürlüklü filmleri daha iyi oynatıyor, onu dene.


  • ersagun  (17.02.11 04:25:55) 
Güncel çoğu videoplayer (KMPlayer, VLC, MPC-HC) kendi codecleriyle geliyorlar ve tek başlarına kurulduklarında da sıkıntı çıkarmadan pratikte her şeyi açıyorlar. Bazen eskiden yüklü kalan codeclerden dolayı bu tarz problemler yaşanabiliyor, o yüzden size önerim bütün codecleri vs. kaldırıp temiz bir player kurun.

Sisteminizi belirtmemişsiniz ama ekran kartınız minimum GeForce GT8600 / Radeon HD 4200 ayarında ise decode işinin yükünü DXVA veya CUDA kullanarak ekran kartınızın üzerine atabilirsiniz, ben bu sayede onboard HD 4200 ile bile 1080p filmleri takılmadan izleyebiliyorum. Çoğu yeni player bunu otomatik yapıyor (ama KMPlayer yapmıyor mesela). KMPlayer'a alışmışsanız bence onun devamı olan Daum Potplayer kurun, o da otomatik olarak DXVA modunda açıyor filmleri sisteminiz elveriyorsa.
  • marsec  (17.02.11 08:58:49) 
busuru farklı codec olunca olabiliyr. hepsını komple kaldır tekrar km kur sadece.


  • bryan fury  (17.02.11 09:45:43) 
k-lite mega pac ile kullanıyorum km player'ı. şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.
tüm codecleri sil. mega k lite yükle. o zaman sorun olmaz büyük ihtimal ya da vlc'ye yönel.

  • lorenzen  (17.02.11 11:07:28) 
(bkz: splash lite)
(bkz: splash player)

(bkz: tek geçmek)

kmplayer kullanıcısıyken bu programı keşfettim, muhteşemen(!)
  • tzameti  (17.02.11 20:48:02) 
KM PLayer'ı Kurduktan Sonra İzlenecek Yollar

1- Başlat Tüm Programlar(ya da Programlar), The KMPlayer-KMPayer Setup Wizard diyorsunuz. Şimdi açılan pencerede önce "Next" diyorsunuz. Sonra "Performance (1GHZ)" yazanı seçip tekrar "Next" diyorsunuz. Sonra ard arda hiçbir şey değiştirmeden 8-9 defa "Next" diyorsunuz.

2- CoreAVC Professional adlı programı indirip kurun.

3- Şimdi KM Player'ı açıyorsunuz. Programda sağ tıklatıyorsunuz ve "Seçenekler-Terchiler" diyorsunuz.

"Dahili Video Kod Çözücü"ye geliyorsunuz. Ve "H.263 (+)"nin işaretini kaldırıyorsunuz.
Şimdi de "Harici Video Kod Çözücü"yü açıyorsunuz ve "Harici Kod Çözücü Ara" diyorsunuz. Sonra da "Harici Codec Ekle" diyorsunuz ve "C:\Program Files\CoreCodec\CoreAVC Professional Edition"ü açıyorsunuz ve orada sadece "CoreAVCDecoder.ax" seçilebiliyordur. Onu seçiyorsunuz ve "Aç" diyorsunuz. Başka ne varsa listede hepsinin işaretini kaldırıyor ve sadece "CoreAVC Video Decoder"ı bırakıp "Tamam" diyorsunuz.

En son olarak da tekrar "Dahili Video Kod Çözücü"yü açıyorsunuz ve "AVC1"in işaretinin olduğundan emin oluyorsunuz.
  • gattsu  (11.06.11 02:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.