[]

Linux'a Wifi sürücülerini yüklemek

masaüstü bilgisayara edimax ew 7711usn model usb wifi kartını tanıtmaya çalışıyoruz. Nasıl yapılacağını da bilmiyoruz. Sistemde windows filan yok. Chipset hakkında da kararsızız. Kimi yerde ralink rt2870 kimi yerde rt3070 yazıyor. Ralinktech.com sitesinden iki chipset için olanını da indirdik ama kurmayı beceremedik. Sistemde hem slax hem ubuntu var. Bilgisayarı henüz internete bağlayaadığımız için paket depolarını kullanamıuoruz. Zaten makine windowsta ki gibi yeni donanım bulundu lakin sürücü yok demiyor. Ne yapsak bir yardım ediverin.
Teşekkürler.
edit: işin ne internet var madem arasana demeyin. Telefondan yazdım bu kadar şeyi.


 
ubuntu icin konusuyorum, grub ekrani gelince kernel secerken 2.6.35-22'yi secebiliyorsaniz onu secip deneyin. 2.6.35-24 ile ilgili bugs.launchpad.net soyle bir bug raporu var.

yine olmazsa readme dosyasinda kurulumu soyle anlatmis.

1) once arsivi ev dizininize cikarin.
2) cikardiginiz dizine girin.
3) os/linux dizinine gecip config.mk isimli dosyada HAS_WPA_SUPPLICANT ve HAS_NATIVE_WPA_SUPPLICANT_SUPPORT degerlerini n'den y'ye cevirin.
4) surucuyu cikarttiginiz ana dizine geri donun. include/os/rt_linux.h dosyasindaki 1077. ve 1078. satirlari sirasiyla soyle degistirin;

#define RTUSB_URB_ALLOC_BUFFER(pUsb_Dev, BufSize, pDma_addr) usb_alloc_coherent(pUsb_Dev, BufSize, GFP_ATOMIC, pDma_addr)

#define RTUSB_URB_FREE_BUFFER(pUsb_Dev, BufSize, pTransferBuf, Dma_addr) usb_free_coherent(pUsb_Dev, BufSize, pTransferBuf, Dma_addr)

5) sonra tekrar ana dizine donup. "sudo make" komutunu tirnak isaretleri olmadan yazin.
6) ubuntu'nun dahil ettigi driveri yine tirnak isaretleri olmadan "mv /lib/modules/uname -r/kernel/drivers/staging/rt2870 ~/.rt2870.bak" komutuyla ev dizininize gizli dosya olarak yedekleyin. uname -r kismi akilli bkz oluyor backquote isareti yuzunden. onu yazarken backquote (`) koymalisiniz.
7) "sudo make install" komutunu tirnak isaretleri olmadan verin.
8) "echo 'blacklist rt2800usb' >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf" komutunu tirnak isaretleri olmadan rt2800 modulunu karalisteye almak icin kullanin.
9) bilgisayari yeniden baslatin. acilista 2.6.35-22 kerneline girdiginize emin olun. butun bunlari dogru sekilde uyguladiysaniz calismasi gerekiyor.
  • dahicocuk  (17.02.11 04:16:57 ~ 04:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.