[]

fotoya giriş 101 dersiniz :p

selamlar,

çoğu kişi gibi bende fotografçılıkla ilgilenmeye başladım ama pro foto makinam yok. canon markası takıntım var , foto mak. olacaksa canon olacak yani. bu makinalar ve lensleri bi dünya para. bütçemde kısıtlı. istiyorum ki makina çok hızlı olsun lensleri sonradan para biriktirip alırım diyorum. sizce mantıklı mı? birde bilgisayar gibi sürekli sürümü çıkıyor mu bunun? gövdeyi iyi aldım diye sevinirken 2 sene sonra ne olur durumlar? 1000 li rakamlar amatörlere göre 3 haneliler semi pro tek haneliler profesyonelmiş kabaca. ben iyi gövde diye tutururak tek hanelilerden mi almalıyım yoksa ne farkı varsa artık 300 -350-400-450-500-550 d gibi bir tercih mi yapmalıyım? önemli olan lens diyorlar ama gövdede önemli sanırım.
300 euroya almanyada sıfır gövde bulurmuyum? fiyatlar genelde 500 ün üzerinde ama.

teşekkürler.

 
gövde aşırı önemli değil aslında. olay lenste bitiyor. gövdeye fazla para yatırmadan lenslere ağırlık ver derim ben. 300 euro'ya belki 2. el bulursun almanyada (ama hangi body?) ama sıfır olarak avrupayla fiyatlar pek değişmiyor. amerika, çin desen tamam...

makineye birşey olur da hevesin kaçar, sinirin bozulur diye bence garantisi devam eden canon 1000d veya 450d al derim...
  • reproach  (16.02.11 16:54:07 ~ 16:54:36) 
gövde de lens kadar önemli, yoksa kimse gidip 5-10 milyar para verip o gövdeleri almazdı.


  • cedric tweedledee  (16.02.11 17:01:15) 
ben arabuluculuk yapayım bari;

herşeyin bir dengesi var hem gövde ve hem de lens önemlidir.

100 dolarlık lensle 5000 dolarlık gövde kullanmak veya
300 dolarlık gövde ile 3000 dolarlık lens kullanmak da saçmadır.

SLR piyasasında 2 büyük markanın (nikon/canon) 3 tip makinası var.
ben canoncu olduğum için oradan anlatayım.
3 haneli seri 500D, 550d gibi giriş seviyesidir.
2 haneli seri 40D, 50D, 60D orta seviye seridir.
1 haneli seri 1D, 5D full frame üst seviye makinelerdir. full frame makineler ile kullanabileceğin lensler genellikle pahalıdır.

benim tavsiyem eğer yeni başlıyorsan duruma ve bütçene göre
giriş veya orta seviye ikince el temiz bir body alman.
mesela 450d,550d veya 30D,40D gibi.

lens olarak 1 adet sabit 50mm 1.8 portre ve düşük ışıklı ortamlarda iş görür. bir adetde 17-70 sigma alabilirsin ( hem canon hem nikon için var)

bunun dışında alacağın hiçbir SLR gövde şu an için seni kısıtlamaz. yani bu gövdeyi aldım ama şunun gibi fotoğraf çekemiyorum demezsin. çok ekstrem durumları şimdilik saymıyorum.

lense yatırım mevzusunu ise işi biraz öğrendikten sonra amacına göre seçmen daha mantıklı olur. çünkü bunun macrosu var, portresi var, manzarası var vs. vs....

temiz uygun fiyatlı bir gövde ile 1 adet sabit odaklı 1.8 lens bir adetde geniş açıdan 70-80 mm ye kadar bir lens şimdilik bütün işini görecektir.
  • orpheus  (16.02.11 17:11:26 ~ 17:13:33) 
bence önce nette iyi bir araştırma yapıp daha fazla teorik bilgi edinin. böyleylikle istediğiniz makineye de lense de daha rahat karar verirsiniz.


  • sijwocaq  (16.02.11 19:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.