[]

kimlik fotokopisi

ey eksiduyuru metropolü sakinleri !

az evvel okuduğum bir haber ertesinde gerim gerim gerildim. bir gsm firması çalışanı bir insana faturalı hat satmış ve tabii kimlik fotokopisini almış. sonra da bu fotokopi ile bilmemkaç tane daha hat alıp kullanılmış ve de dünya borca sokmuş bu insancağızı. benzer bir iş için ben de bir gsm çalışanına bir kimlik fotokopisi verdim ve hala işim görülmediği gibi az evvel aradığımda da o insanın işten ayrıldığını öğrendim!! ben başıma bir iş gelmemesi bakımından acilen ne yapmalıyım sayın hukuk bilginleri ?? imdaat


 
imza da atmanız lazım, öyle bir tek kimlikle faturalı hat alınmaz merak etmeyin.


  • vejeteryan vampir  (16.02.11 12:28:28) 
satıs sozlesmesıne ımza atmanız gerek. ımzanız olmayan hıc bı sozlesme gecerli degildir.


  • bryan fury  (16.02.11 12:32:00) 
Adam taklit ederse imzayı? (ki çok zor bişi değil)

Arkadaş zaten bir hat almış imza vs atmış. Adamda gayet taklit edebilir imzayı ordan. Turkcell kriminal laboratuarına yollamıyor ya sözleşmeleri :)
  • pposeidon_1  (16.02.11 13:07:07 ~ 13:08:33) 
derdim adıma birsürü hat alınmasından ziyade, bu bilgilerimle kredi çekilebilir mi? şirket kurulabilir mi? borç batağına düşülebilir mi? gibi sorlarıma yanıt bulmak ve dahi bunlar olmadan ne önlem alınabiliri öğrenmek..


  • morartu  (16.02.11 13:27:55) 
oyle bişeyde mahkemeye gidiliyor ıste ordan criminal de tespiti yapılıyor gercek ımza olmadıgı anlasılıyor vs vs.


  • bryan fury  (16.02.11 13:53:45) 
@pposeidon_1, imza inkar diye bir şey var hukukta ve evet, o durumda mahkeme kriminal incelemeye yolluyor. yoksa nüfus cüzdanı gerekmeyen her işte (iş sözleşmesi olabilir, senet, çek olabilir vs) bu tehlike söz konusu biliyorsunuz.


  • vejeteryan vampir  (16.02.11 14:40:32) 
önlem olarak operatörünü ara. mesel turkcell olsun. ara onları, de böyle böyle diye. adma başka hat alındı mı diye sor. hayır derse, buna not falan düşün benim tek hattım budur de.


  • sen git ben geliyorum  (16.02.11 14:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.