[]

araba boyası kaça patlar

Honda civic sahibiyim, yeni kasa. Hayvanın teki otoparktan çıkarken sürtmüş.
Ön tamponun tam sol köşesinde orta boylu bir sürtünme çiziği var. Bir de benim daha önceden yaptığım, sağ arak kapının altında şerit gibi geçen bir plastikte çizik var.

Bunları yaptırmam kaça patlar acaba? ortalama bir şey söyleyebilir misiniz?

 
servis ile normal kaporta-boyacı arasında hayli fark vardır. aslına biri tampon biri plastik çok fazla bir şey tutmaz gibi. yani kaporta işi yok,sadece boya.boyacılar da 150-200 e boyatabilirsin gibime geliyor.


  • greenplease  (16.02.11 11:11:13) 
kaskon varsa mini hasar kapsamında (kaskoyu bozmadan) auto king gibi bir yerde yaptırabilirsin belki. bi göster istersen...


  • merhum  (16.02.11 11:23:17) 
tampon ve o tip çıkarılabilir plastik parçaların boyası ucuz olur genelde. büyüklüğüne göre parça başı 100-150 tl gibi düşünebilirsin.

ayrıca eğer çizik çok derin değilse bu tip sürtmelerde pasta cila ile baya kapatılabilir. gene olmaz ise alternatif ucuz çözüm komple boyamak yerine lokal boya rötüş yapmak olabilir.

boyatırken aracının renk koduna göre boya hazırlamalarına dikkat et.
  • orpheus  (16.02.11 11:31:13) 
abi plastik çıtaya rötuş yaparlar büyük ihtimalle. önemli olan çıtayı boyayalım derken kapının boyanmaması çünkü. satış durumunda "aaa sağ arka kapı da boyalıymış" olmasın. ~100 liraya falan halledersin gibi geliyor.


  • jangara  (16.02.11 11:59:21) 
Boyattığın yerlerin kesinlikle boyadan önceki fotoğrafını çek.

Satarken görmek istiyor alıcılar kazalı mı yoksa çizik mi diye.
  • anlergl  (16.02.11 13:13:15) 
aslında hiç para ödemeden de yapabilirsiniz.

1. genelde kasko şirketleri mini onarım adı altında hasarsızlığınızı bozmadan yapabilirler.
2. bu illegal bi yöntem. arabası olan bir tanıdığınızla karşılıklı kaza tutanağı tutup aracınızı boyatabilirsiniz.
  • solomon  (16.02.11 17:01:01) 
@anlergl fotoğraf neyi kanıtlayacak ki? çizildikten sonra bi güzel göçertip öyle de boyatılabilir.


  • jangara  (16.02.11 22:09:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.