[]

ey erkek kedi sahipleri

bugün bir süredir kızgınlık döneminde olan ve her yere kokusunu bırakan erkek kedimi üç dişi kedi sahibi birinin evine bıraktım. çiftleştikten sonra kısırlaştırmayı düşünüyordum (ki çok yanlış bi düşünceymiş) ancak aynı günün gecesi (biraz önce yani) aldığım mesaja göre kedim her yere çişini yapmış ve kedilerle de fazla ilgilenmiyormuş. sadece biriyle ilgileniomuş -ki sanırım sahibi aynı cins olmadığından onunla çiftleşmesini istemiyor, anlamadım o kısmını-.
daha önce hiç çiftleşmedi ve 20 aylık (evet kızgınlık dönemine anca bu yaşında girebildi) muhtemelen kedimi almamı sölicekler. benim de onu iyi bi muayenenin ardından başka bi sorunu yoksa derhal kısırlaştırmam gerekcek.

peki bu operasyonun ardından kedi yine ortalığa işemeye devam ediyor mu? bi de diğer dişilerle niye ilgilenmiyor, tiplerini mi beğenmedi acaba?
lütfen bu konuda deneyimi olanlar yazsın, geyik yapılmasın rica ediyorum. uyuz oldum gece gece.

 
kedilerin çiftleşmesi için; erkeğinde, dişininde aynı modda olması lazım.İşeme olayı ise,burası benim bölgem diye işerler.Diğer kedilerde idrar kokusundan anlarlar burası sahipli diye.Bizimkini kısırlaştırdık hiçbir problemi yok,ara sıra ayısı var onla meşk yapıyor.


  • the child of the sea  (16.02.11 02:44:42) 
sizin kedinin sahiplenme içgüdüsü, "temel içgüdü"sünü bastırmış, muhtemelen artık o evde yaşayacağını sanıp bir an önce eve yerleşmeye çalışıyor. kedilerin var böyle geriplikleri. 2 kedimizi de cinsel hayat nedir bilmeden kısırlaştırdık, ameliyat sonrası hiçbir sorun yaşanmadı.


  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (16.02.11 03:16:29 ~ 03:17:04) 
biz de 2 yaşında erkek iran kedimizi kısırlaştırdık. nedeni yerli yersiz (bizim anlayamadığımız bi sebepten belki de) yataklara işemesiydi.

ama kısırlaştırdıktan sonra değişen bir şey olmadı ne yazık ki. hala tüm odaları kapatıyoruz, hala kapıyı dalgınlıkla açık bıraktığımız aklımıza geldiğinde "ceviz nerede" bağırışları ve de hüsran yaşıyoruz. işiyor yataklara..

çok üzüldük kısırlaştırdığımız için ama iş işten geçmişti. o yüzden siz siz olun asla bilinçli değilseniz, sadece kendi kararınızla bi canlının bu kadar önemli bi faaliyetiyle oynamayın.
  • hikaye mesture  (16.02.11 03:57:55) 
Şimdi kedinin kızgınlık nedeni ile sağa sola işemesi ile psikolojik bir sorundan dolayı işemesi aynı şey değil. büyük ihtimal sizin kedi kızgınlık nedeni ile koku bırakıyor. çifleşse bile bu artık oraya buraya işemeyeceğinin garantisi değil. büyük ihtimalle kısırlaştırmak zorunda kalacaksınız. ama kısırlaştırdıktan sonra idrar yolları sorunları yaşaması muhtemel bunun için tam profosyonel mama ile beslemelisiniz. sanırım düşük mg lu mama. bölece taş oluşma riski azalır. ayrıca kısır kedilerde kilo almaya eğilim çok fazladır. Ve iştahları artar kısırlaştırılınca..yine de onunla birlikte yaşabilmenin tek yolu kısırlaştırmak. ben de uzun süre yapmak istememiştim. son çare yaptık..


  • ser  (16.02.11 08:42:50) 
"çiftleştirdikten sonra kısırlaştıralım"ın yanlış bir düşünce olduğunu anlamışsınız. kızgınlık döneminde salgıladığı hormonlar ile istemli-istemsiz bazı hareketler (örneğin çiş yapma) oluyor. bu davranışlar "öğrenilmiş" oluyor. öğrenilmiş davranışı sonradan tekrar etmeyeceğınin garantisi yok :(

büyük olasılıkla kısırlaştırdıktan sonra geçebilir ama kim bilir?
  • mea maxima culpa  (16.02.11 09:07:01 ~ 09:07:39) 
kediler kolay eğitilemez ve bir şeye alışırlarsa bundan da kolay vazgeçemezler. sizin kedi kısırlaştırılsa da sağa sola işemeye devam edebilir. ancak bundan zaman içinde büyük bir sebatla vazgeçirebilirsiniz. kısırlaştırmadan ise vazgeçirmeniz daha zor olur. kısırlaştırılmamış erkek kedi daha dikbaşlı, inatçı ve saldırgan bir hayvandır. kısırlaştırıldığında daha uysal olacağından sizin eğitiminizi daha kolay alabilir. bir başka avantajı ise şu: kısırlaştırılmamış erkek kedinin sidik kokusu aylarca çıkmaz, kısırlaştırıldıktan sonra ise bu konuda en azından biraz daha rahat olacaktır.

sonuçta: tek başına kısırlaştırmanız fayda sağlamaz, ayrıca ek önlemler almanız gerekir.
  • calendil  (16.02.11 10:32:24) 
1-sizin de her önüne gelenle çiftleşmediğinizi düşünüyorum. dolayısı ile normal.
2-kısırlaştırma operasyonundan sonra (kastrasyon) etrafa koku bırakma olayı bitecektir. çünkü artık erkek değil ve testosteron üretemiyor.
3-evinizin çevresinde başka dişi kedi var mı? en azından kızgınlık döneminde olan bir ev kedisi ya da sokak kedisi vardır. erkek kedilerin kızgınlık dönemleri yoktur. etrafta kızgın bir dişi kokusu aldıklarında kendilerinden geçerler. bağrış çağırış vs. hep bundan...
4- kastrasyon işlemi özellikle koku problemini ve etrafa karşı agresif hareketleri büyük ölçüde çözecektir. ancak aktiflik azalacağından obezite oluşma riski yüksektir. bu nedenle kastre hayvanlarda diyet mama ya da bol bol spor öneriyoruz...
  • unique hint kumasi  (16.02.11 12:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.