[]

kredi ve araba

merhaba sevgili duyuru sakinleri;

15000 tl değerinde bir araba almak istiyorum. bunun için kredi çekeceğim ama almayı düşündüğüm araçlar genelde 5 yaşından büyük olduğu için taşıt kredisi çekemiyorum. ihtiyaç kredisi de maaşımın en fazla 5 katına kadar çekebildiğim için yetmiyor.

1-yukarıda söylediklerim kulaktan dolam bilgiler, onun için bunların doğruluk payı nedir?

2- başka bir formül öneriniz var mı?

3- bu fiyat aralığında hangi araçları önerirsiniz? (ben opel corsa düşünüyorum, o ayarda olursa tavsiyeleriniz sevinirim)

 
3- Az kilometreli yerli arac olabilir.

[ Bosver aga zaten benzin olmus 4 lira... ]
  • ucan sincap  (15.02.11 18:25:23) 
ihtiyaç kredisinde maaşın 5 katı diye bir sınır yok. ama bazı kolaylıklardan faydalanmak için bu tip sınırlar olabilir. mesela maaşının yattığı banka şubesinden maaşının x katına kadar kefilsiz kredi alma şansın vardır, daha yüksek krediler için kefil vs. isterler. sen krediye başvurursun, banka ödeyebileceğine ikna olursa krediyi verir, ikna olmazsa reddeder. krediye başvurur da reddedilirsen kredi puanın düşer ve başka kredilere başvururken "bu adamı x bankası reddetmiş" damgası yersin. bir bankanın bireyselcisi ile görüşüp ne kadar kredi çekebileceğin hakkında net bir fikir sahibi olabilirsin.


  • matthias coltrain  (15.02.11 18:43:53) 
arkadaşım bu devirde araba alıp bela mı alacan başına; ha arabalardan deli gibi anlayanlar vardır onlardansan eyvallah ama yok be ben sakin sessiz pek de anlamam ama elimin altında olsun öğreneyim işte modundaysan aman uzak dur. hele de krediyle. ben gezerim falan filan diye aldım kredi borcu ödeme sebebine bırak gezmeyi her şeyi kısmaya çalıştım. benden tavsiye biraz birikim yap öyle gir altına. tamamen krediye yüklenme ! tecrübeyle sabittir


  • here we go  (15.02.11 19:18:31) 
öncelikli tavsiyem ayağını yorganına göre uzatman. 15bin liralık araba faizle olur sana 20bin lira ki bu hiç mantıklı değil. aydan aya taksit ödüyormuş gibi biriktirip dertsiz tasasız binersin arabana, en azından yarı parası elinde olsun.

illa da alacağım borçla dersen de ihtiyaç/tüketici kredisi çekebiliyor olman lazım. kefille maaşının 10 katını sorunsuz verirler herhangi kötü bir banka geçmişin yoksa.
  • kayranin kedisi  (15.02.11 23:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.