[]

Asus Z53F laptop parça sorusu caps'siz

sorunum şu; laptop'un dvd'si ölü. usb boot edilemiyor.(kaynak bir bilgisayar mühendisi) kendi recovery cd'sini kullanın diyor. kullanamıyoruz. ölü. parça değiştirmek zorunda mıyım? eğer öyle isem, yedek parça olarak ne kullanabilirim, ne kullanamam? nereden temin ederim? başarır mıyım bu işi? windows her allahın günü ayrı hata veriyor. tez elden halletmem lazım.




 
dvd rom u degistir, herangi bilgisayarcıda vardır.


  • bryan fury  (15.02.11 14:16:00) 
neden usb'Den boot edilemiyormuş?
core duo işlemcisi var demek ki yeni sayılabilecek bir biosu vardır. usbler yanık değilse boot edilebilir olması gerekli.

neden edilemesin merak ettim ben.
  • homeless  (15.02.11 14:48:52) 
şöyle, usb belleği hazır ettik taktık, ama laptop takmadı kafasına. yemedi kısacası. bios'da "usb boot yemez sana o recovery cd'yi boşuna mı verdik dürrük" benzeri bi yazı çıktı. herhangi bir bilgisayarcıdan alacağım dvd room benim alete kesin uyar mı? asıl sorum budur


  • zaferbey  (15.02.11 16:46:32) 
kesin uymaz. fiziksel olarak uymaz en azından. ama ben halen usb ile boot edebileceğinize inanıyorum.
iso dosyasını usb'nin içine atmanız yetmez sonuçta. windows için olan işlemleri bilmiyorum ama GNU/Linux için unetbootin ve benzeri yazılımlarla iso'yu açıp bootable yapıyoruz usb bellekleri. ayrıca ilk defa bios'un bu kadar ukala olanını gördüm amibios filan mıdır o nedir?

  • homeless  (15.02.11 16:55:52) 
2005 üretimi laptop bile usb'den boot edilebiliyor. windows cd'sini herhangi bir klasöre atmadan direkt ana dizindeki dosyaları usb belleğin ana dizinine atın.


  • reproach  (16.02.11 16:49:07) 
reproach'ın dediği gibi yapmayın :) (ya da yapın ama boot etmeyebilir)

üşenmedim google'a sordum
bana bunu önerdi wintoflash.com
  • homeless  (16.02.11 18:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.