[]

ABD ve diğer Avrupa ülkelerinde polisin yetkileri?

Nasıl? Link vermekten çok kendi bildiklerinizi yazmanız daha iyi olur.
ABD'de polis seni durdurduğunda ellerini direksiyondan çekersen seni vurma yetkisi mi var? Dün bir duyuruda böyle biri yazmıştı da biri. Filmlerde de dikkat ediyorum hep, kimse çekmiyor ellerini direksiyondan.
Bunun gibi böyle örnekler falan verirseniz iyi olur.


 
silaha uzandığını düşünürse, evet, var. zaten orada ehliyetini alırken bile söylerler hep, sınavdan sonra filan, polis arabanı durdurursa arabadan çıkma, ellerini direksiyonun üzerine koy, sadece ehliyetini ve ruhsatını isterse ellerini oradan çek diye. biz türkler için zor oluyor tabi, "neoldu abieaa?" diye arabadan çıkınca bi panik oluveriyo polisler.

bunun dışında, hiçbir polisle konuşmama hakkı var aslında herkesin, sadece polis değil, fbi bile gelse kapına, sessiz kalıp avukat arama hakkı var mesela, vatandaş olsun olmasın. ama bunu genelde "bi suçu var ki konuşmuyor" şeklinde algılayabiliyorlar sanırım. sivil haklar konusunda aslında amerika gayet de muntazam bir yer, bir hakkın çiğnendiğinde karşılığını söke söke alabiliyorsun genelde çünkü.
  • zkurmus  (14.02.11 18:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.