[]

kick boks mu aikido mu ??

efendim dün'e kadar kararımı vermiştim ama dün akşam arkadaş saolsun kafamı karıştırdı şimdi size soruom kısa zaman gidiceğim için 6ay gibi bir süre kick boks mu aikido mu öğrensem yada şöle soruyum adam dövme konusunda hangisi daha iyi ?? biliyom aikido savunma sanatı




 
kick boks. ama fiziksel yapında önemli.


  • insanimsi  (20.02.08 08:30:10) 
180cm'e 73kilo vucüd'da kas yok diyebiliriz


  • imparatorolmayikolaymisandin  (20.02.08 08:37:42) 
Şayet altı aydan daha uzun süre devam edebileceksen kesinlikle Aikido derim.Öyle kaslı vucuda hoplamaya zıplamaya hiç gerek olmayan bir spor, tabi iyi bir hocadan öğrenmek gerekir, piyasada bir sürü çakma haca var ve genelde ücretler çok pahalı.


  • frown  (20.02.08 08:42:37) 
sokakta bulaşan olursa kendimi daha iyi savunayım ve "6 ay" diyorsanız aikido, kung fu, karate do, judo, vs "do" ları aklınızda çıkarmalısınız. bunlara 2 sene devam etmeden kendinize güveniniz gelmez. 6 ayda mesafe kat etmenizi sağlayacak boks ve kick boks vardır (böyle yazılıyorsa çok yanlış). fiziksel yapınız gereği boksu seçin derim. boy 180 se yanınıza adam yaklaştırmazsınız. (kendi gitmişliğimden değil de ev arkadaşım boksör eskisi)


  • cashkopat  (20.02.08 08:47:38) 
Aikido dediğin, bişey yapmadan önce oturup konsantre olman falan gerektiren bir vücut sporu. Yolda bulaşan adama "dur bi konsantre olayım" deyip, kenara bağdaş kurup gözlerini kapatıp konsantre mi olacaksın?

Kickbox ise "Allah ne verdiyse" dalmayı öğreteceği için senin için daha mantıklı.
  • harzem  (20.02.08 09:24:23) 
aikido dediğin şey bir savaş sanatı, biri sana saldırdığında "dur bir konsantre olayım" diyip bağdaş kurmazsın, çünkü aikido sana bu gibi durumlarda konsantrasyonunu ve soğukkanlılığını korumayı öğretir.


  • alpinsamuray  (20.02.08 09:32:16) 
aikido


  • oceano  (20.02.08 09:54:16) 
aikido'da adamı dövmezsin adamı kendi enerjisiyle uzaklaştırıp etkisiz hale getirirsin. ki zaten aikido ile bedensel bütünlüğü yakaladığında kavga edeceğini sanmıyorum "hadi canım" der geçersin. ancak sana saldırılırsa öğrendiklerini uygularsın.

ha bu kadar kısa sürede adam dövmek istiyorum ben diyorsan kickbox da sana pek bir yarar sağlamaz. 6 ayda ancak vücudunu alıştırır hareketleri öğrenirsin. gerekli akıcılığı sağlayabileceğini sanmıyorum, 3 yıl yaptım. kickbox'da zihin boşaltmak ve zinde kalmak için yapılır en azından ben öyle yaptım. müsabakalara falan bakma sen. adam dövmek için istiyorsan git arkadaşlarını çağır onlar dövsün.

şunu da anlatayım; kickbox yaptığım zamanlarda aikido yapan bir arkadaşımın daveti üzerine salonlarına gitmiştim ilk 30 dakika koşu esneme sonraki 30 dakika da sadece takla attık. ben sıkılırım böyle eğitimden deyip "ne iyi etmişim de aikidoya gitmemişim" demiştim. ama uzun vadede çok güzel olduğunu biliyorum keşke sıkılmayacak bir adam olsam. benim vücuduma kickbox daha yatkındı onu seçtim değil olay zaten bu sporlarda vücudunu eğitirsin ve yaptığın spora göre gelişir kasların. sadece aikido bana biraz daha hareketsiz geldi o kadar.
  • atrin  (20.02.08 10:06:53) 
aikido,judo,karatedo gibi sporların sonundaki "do" eki izlenen yol anlamındadır.fiziksel ve ruhsal disiplin amaçlı sporlardır.eğer hayalinizde 6 ay bi kursa gidip uçan tekme, aduket,finish him hareketiyle böbrek sökmek gibi şeyler varsa bunu unutun.amacınız sadece adam dövmekse 6 ay boyunca kursa vereceğiniz parayla 2 tane şopar tutun en azından garanti olsun.yoksa 6 ay aikidoya gidip öğrendiğiniz şeylere güvenip adama dalarsanız yiyeceğiniz sopanın haddi hesabı olmaz.


  • sarap dumani  (20.02.08 10:22:09) 
lisede aikido eğitimi almış bir arkadaşa bir gaz anında uhaa diye uçarak dalmıştım. adam 2 eliyle yerinden bile kıpırdaman bişiy yaptı. tam üstüne doğru uçarken kendimi birden kapıya yönelmiş buldum. tabii çota diye kapıya geçirdiğimi belirtmiyorum bile.

aikido çok sağlam işe yarar bir olaydır bu örnekte yaşadığımla görüleceği gibi.

tabii elinde tabanca olan bir psikopata hiç bir dövüş sanatı fayda etmez bence o ayrı.
  • darknum  (20.02.08 13:22:55) 
ben çok araştırmıştım bu martial art çeşitlerini. ne kick box ne de aikido kardeşim. her şeyi içinde içeren, kick boxı da aikidoyu da karateyi de, güncel hayatta en çok işine yarayacak WING TZUN öğrenmek daha mantıklı. Youtube'de filan bir videolarını izle istersen Emin Boztepe diye arat.


  • justhink  (20.02.08 14:14:33) 
gencler, yigitler, romalilar... su savas sanati bundan ustundur, otekisi daha iyidir, aikido kikboxa basar ama wing tsun hepsinin amina kor gibi bir sey yok.(wing tsun dediginiz de kung-fu'nun bir varyasyonu bu arada)

onemli olan insanin kendine yakisani giymesi, yani kendi vucuduna, karakterine uygun olani yapmasi.

6 ayda aikido ogrenilmez. 6 yilda da ogrenilmez, 16 yilda da ogrenilmez. hayatin boyunca ogrenirsin. bunun yolu bu. o yuzden kick box senin isteklerine daha cok cevap verecek gibi geliyor bana.
  • alpinsamuray  (20.02.08 14:54:25) 
6 ayda ogrendigin kickboxun yarisini ayaklarini kullanmak icin harcasan, 6 aydan sonra ayak hareketleri yapmayacagindan, onlari hem zihnen hem de bedenen unutacaksindir. geriye ne kalacak, yumruklar. bunlari da kullanmazsan, bunlari da uzun surede ayni sekilde unutacaksin. ayni durum aikido icin de gecerli. evde, 6 aydan sonra aikido calismaycagin icin bunu da 3-4 ayda unutacaksin. sen kotunun iyisi olarak boks u sec bence. o kadar kisa surede ancak yumruk gelistirebilirsin.


  • egotm  (20.02.08 15:06:00) 
c: hic biri!!WING TSUN kesinlikle... hele 6 ay gidiceksen kesinlikle wing tsun yapmani tavsiye ederim.. siddetle hatta.. salon sporlari ile bosuna zaman kaybetmeni istemem.. 4,5 senedir wt ile ugrasiyorum ve wt hayat kurtarir.. bu kadar..


  • nalca  (20.02.08 19:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.