[]

Ev Tadilatı

Merhaba arkadaşlar,

Konumunu çok sevdiğim bir evimiz var. Ancak bina oldukça eski bir bina, ve bahçe katı olmasından mütevellit bir çok problemi var.

Yer döşemeleri şişmeye başladı, bir odanın duvarı yavaş yavaş aşağı iniyor (bunu ilk defa gördüm; alttan çatlıyor kırılıyor, tamir edince farklı bir yer çatlıyor kırılıyor; tabi bunlar uzun bir süre içerisinde gerçekleşiyor). Tavan boyaları dökülüyor vb.

Evin sahibiyiz ve bu evde 4-5 yıl daha kalmayı planlıyorum. Bu sürede de konforlu yaşamak için tüm bu sorunları giderecek bir tadilat yapılması gerekiyor.

Problem ise şu: babam usta ile hallederiz diyor. Ben henüz bir şey söylemedim fakat "usta" kısmısına çok güvenim yok. Belli ki bu tadilat biraz karmaşık olacak ve ben eksiksiz yapılmasını istiyorum. Bu tanıdık ustalar yerine bu işleri yapan profesyönel şirketler var mıdır? Varsa tecrübe edip tavsiye edebilecekleriniz nelerdir?
Ayrıca ustaya verilecek paraya göre daha pahalı olacak, peki bu fark çok mu fazla?

Aklınıza gelen diğer öneriler varsa onları da beklerim :)
Şimdiden teşekkürler

 
bu tadilat işleri çok pahallıya kurgulanıyor.200 liralik malzemeyle yapılan işe 2000 lira kâr belireyen çok. ister usta olsun, ister şirket gelip teşhis koysunlar. kalem kalem malzeme ve işçiliklerinin karşılıpını yazssınlar. en az üç dört farklı yere yaptırın bu keşifleri. ama size söyleyecekleri şu olacaktır. hele açalım bakalım ne sorun çıkacak. belki maliyet artar tezgâhına gireceklerdir. duvarın bu bahsetiğiniz şekilde hasar görmesinin en büyük ihtimalle sebebi, bir ağaç kökünün temeli o yönden zorluyor olmasıdır. ihtimâl okaliptus türlerinden biri binaya yakın olabilir.


  • yapacakbirseyyok  (14.02.11 16:48:54) 
tadilattan önce ciddi bir rutubet probleminiz var gibi, döşemelerin şişmesi, boya ve sıvaların kalkması gibi. duvarın çatlaması ise bambaşka bir konu mutlaka bir mühendise gösterin ciddi bir sıkıntı olabilir bu tür çatlaklar duvarın kendisindeyse ciddi problemlere delalet eder.

izolasyon problemini çözmeden yapacağınız her tadilat bir süre sonra başa döner ve boşa gider.

Koçtaş, Praktiker ve Bauhaus gibi yapı marketlerin buna benzer hizmetleri vardı. Ben Koçtaş'a iş yaptırmış ve görece olarak memnun kalmıştım ancak bu tür işlerin başında durmadığınız ve işten anlamadığınız durumlarda kazıklanmamanız imkansıza yakındır yapan kim olursa olsun.
  • justaddwater  (14.02.11 16:53:16 ~ 16:55:01) 
zaten görüntüyü kurtarsa yeter demiyorum, izolasyon filan da yapılacak.


  • redlinetheturk  (14.02.11 17:05:56) 
öncelikle bir çok yapan yer var.
ama haddinden fazla pahalı olmakta.
bir ustanın parası malzemeden çok daha pahalı.
her şey eksiksiz olsun demişsin,
ev eski demişsin,
düşün artık su borularına varana kadar değişmen lazım
zira 2 sonra sorun olur her yeri kazman gerekir.
işe önce izalasyonla başlamak en mantıklısı hemen verim almaya başlarsınız
ısınma sorunu hem çözülür hem ucuzlar.
kabaca bir fiyat çıkarın olmadı kısım kısım yapmaya başlayın.
mesela önce mutfak aradan çıksın sonra banyoya dalarız dersin.
unutmadan bu işin ucuzu olmaz
sen usta olsaydın olurdu ama yok yani.
  • seyduna6687  (14.02.11 17:43:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.