[]

Camasir makinasi kirec sorunu uzerine uzmanlar ne diyecek?

Bundan 8 ay evvel arkdasimin gazi ile yeni bi camasir makinasi aldim ( gerek yoktu aslinda laundry ne guzel yikayip utuleyip geri veriyordu). Servis geldi kurarken CALBLOCK diye bi aparatin oldgunu muslugun ucuna takip icindeki miknatis ile kireci tuttugunu filan soyledi ve calgon filan almaniza gerek yok diyerekten 40 TL'ye bana bu aparati iteledi ( bi hinlik sezdim ama adamin ikna kabiliyetine karsi koyamadim).

sorular:

1-bu aparati kullanan var mi? bence bi yarari yok sizce var mi?

2- caydanlikta ki kireci cikarmak icin Limon tuzu (citric acid) kullanimini makine'ye uygulasam ne olur ?yani deterjan gibi limon tuzu ekleyip bos calistiracagim makineyi.

3-mekina kireclenmesin diye siz ne kullaniyorsunuz?

4-8 aydir (bekar bi erkek olarak) hic calgon almadim simdiye kadar makina'da kireclenme hasil olmusmudur?
not:sebeke suyunda ki kirec orani yuksek.

 
kireçli suda sabun çok köpürmez, CaLBlock takılı olan muslukta bir elinizi yıkayın diğer musluklarla kıyaslayın...


  • ilkdefa  (13.02.11 19:24:15) 
2- Limon tuzu makinenin plastik aksamlarına zarar verebilir diye düşünüyorum.


  • eelmaa  (13.02.11 19:27:18) 
aparatı almayın.o reklamlarda her zaman hinlik döner.makina ömrü boyunca çalışsa o parça o kireci belki tutar.


  • ohshit  (13.02.11 19:35:00) 
dediğin aparatı bilmiyorum ama calgona falan da gerek yok artık. hemen hemen bütün deterjanların içinde artk kireç önleyici var.


  • halanne  (13.02.11 19:44:03) 
Çamaşır makinemiz 4 yıllık ve hiç calgon kullanmadık. Markası arçelik. Henüz hiç bozulmadı ama şom ağzımdan dolayı bozulmazsa iyidir.


  • sordanski  (13.02.11 19:46:12) 
ayrıca benzer bi soru ve cevap için: (git: 187118)


  • halanne  (13.02.11 19:49:20 ~ 19:49:55) 
çamaşır makinem epey bir bozuldu, hatta bir seferinde motorunu yaktım değiştirdiler. her seferinde gelen servis elemanları kireç önleyicinin hiç bir etkisi olmadığını, boşuna para vermememi söyledi.


  • mea maxima culpa  (13.02.11 19:55:02) 
kireç önleyici zaten deterjanda var, suyun ph'ını dengeliyor ki deterjan etkili olsun o yüzden kafana fazla takma 10 yıllık makinenin rezistansında bile hiç görmedim ben kireç...


  • commander64  (13.02.11 20:55:22) 
20 senelik bosch var. toplamda 5kg calgon kullanmamışızdır. gelen usta hiç kullanmıyormusunuz dedi hatta.

evett şom ağızlılık yapmayayım.
  • sutlu nescafe  (13.02.11 21:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.