[]

ademle havadan geldiysek bi de karanlık çağ varsa ilk insanlar kimler?

sanırım sıkıntıdan beynin sulanması bu. ama şuan için beynimde büyük bi çıkmaz oldu bu.
şimdi adem le havvadan geldik ya biz şimdi bide buzul çağ var karanlık çağ var. şimdi ademle havva ilk geldiğinde konuşuyodu gibi anlatılıyo hani ama sonra ilk insanlar konuşmayı bilmiyolardı resim falan yapıyolardı. şimdi bu resmileri yapanlar falan ademle havva mı? maymundan gelmeyi gelmemeyi geçtim zaten ama her türlü hikayede bi kopukluk oluyo. biri hikayemin eksik kısımlarını tamamlayabilir mi? kocaman insan oldum biri bu soruyu bana sorsa bu yaşımda error verecem. aydınlanmaya ihtiyacım var...



 
şimdi sana 2 tür cevap gelicek.
o ademle havva yok onlar doğru değil dicekler bi kısım,
bi kısım da sana ademle havvadan sonra bu tür çağların yaşandığından, o toplulukların aslında ademle havvadan sonra olduğundan bahsedicek.

bana kalırsa kendin oku ve beyninde sentezle.

edit: ben ikincisine inanıyorum, ama senn inanç konusunda tutumunu bilmediğim için böyle dedim, yani kitaplardan oku dedim, birilerinden öğrendiğin sadece yorum olabilir çünkü. ha diceksin ki kitap da yazarın yorumu değil mi? öyle ama en azında 1 paragrafla özetlemiyo. öyle işte:)
  • sweeney  (12.02.11 21:15:15 ~ 13.02.11 02:22:46) 
Telaşa gerek yok. İyi yoldasınız. Sorgulamaya devam.


  • eelmaa  (12.02.11 21:22:03) 
herkes kendince öle bi inat ki biri diyo adem havva biri diyo ilk insan. herkes karşıt görüşe bok atıyo. herkes kendince bi sürü mantıklı sebep sunuyo. ve ben toy liseli gibi hangsine inanacağımı bulduramadım. bi orta yol bulamadan beynim patlicak sanırım.
dinle bilmin savaşı arasında bi kör kurşuna avlanacam sanırım.

  • alss  (12.02.11 21:26:54) 
Adem ile Havva ne medeniyetlerin oluşumunu, ne türleşmeyi ne de başka bir konuyu açıklayabilir. Zeus'un öfkesi hava olaylarını ne kadar açıklıyorsa Adem ve Havva'da bize anca o kadar açıklık getirebilir.


  • gyroscope  (12.02.11 21:27:38 ~ 21:29:02) 
düşün ki kırkayak soyu dünyada en gelişmiş olan bir nesil bunlarda ayak kadar akıl var aya gitmişler 3g teknolojisi geliştirip msn trafiğinde yepyeni şekiller filan derken epey olay gelişmiş ve soylarını araştırıyorlar.
ilk ayağa kalkanın kaç milyon yıl önce fosili.
ilk hangi ayak ayağa kalktı.
gövdenin ne kadar bölümü ayakta yürüyebiliyordu.
son iki ayak o kuvveti kazandığında diğer 38 mağaradaki resimlerin hangi rötuşlarını yapıyordu.
bak çok acayip biçimde 40 ayaklar için zor bir hususdur bu dikkatini çekerim.
...
dünyanın bir başlama bir bitiş çizgisi var biz bunun tam olarak bir yerindeyiz neresinde olduğumuzu şu an bilmek şöyle
imkansız.
evreni oturduğumuz yerden yönetemeyeceğimize göre varoluşla ilgili sadece lakırtılar etme şansımız var bunun en uzmanları kimler ben sana söyleyeyim aklıma gelenlerden socrates kant sartre bunlara dahildir bazı peygamberler onlar da kişileridir uygarlığın ve geçmişi bilmek 10 yıl önce çok mutlu bir gece yaşamıştık arkadaşlarla giydiğim gömleği seviyordum ama yakası ütüyle yatmıyardu bir türlü racinin kazağı ne renkti hatırlamıyorum demekten öteye gitmez.
...
bence en başta şu var.
allah büyüktür.
niye biliyor musun.
daha zilyon yıl dahi yaşasa uygarlıkların zibilliyeti bunun hakkında fikri olmayacak.
oyuncaklarımızı kırıyorduk çocukken.
soruyor muyduk kıracağımızı niye diye.
oyuncağın cevaba hakkı yoktur.
bu sebeple de en başta allah aklının idrağının felsefenin dininin marjinal kaportanın 3 çeyrek köftenin alamayacağı kadar büyüktür.
  • agy  (12.02.11 21:35:32) 
Hz. Adem ile Hz. Havva cennetten kovulunca geldikleri dünya aynı senin gibi tarif ettiğin mağra adamlarının olduğu bir dünya. Hz. Adem o kavme peygamber olarak geliyor. Yoksa dağa taşa peygamberlik mi olur? İşte Adem onlara resim müzik beden eğitimi veriyor. Kıyafet dikmeyi yazmayı konuşmayı öğretiyor. 2001: a space odyssey filmindeki o kara blok yok mu işte onu düşün. Onun gibi.


  • ilkdefa  (12.02.11 21:36:09) 
ikisi de farklı kulvarların konusu. ayrı birer alan. dolayısıyla her biri kendi normallerine göre durumu açıklamaya calısıyor. adem ile havvaya göre hiç bir şeyi yorumlayamazsın. adem'in anlatıldıgına gore bi sürü sanatı varmıs vs. ama tarıhe bakıyorsun insanoglu zamanla el becerısını gelısıtırıyor, dogayla yasamayı oğrenıyor. felsefeye gore ınsanlar arasındakı ılk kavgalar mulkıyet kavramının gelısmesıyle baslıyor. gordugun gıbı her alan kendı gerceklerıne gore durumu ızah edıyor.


  • evegirmekistemiyorum  (12.02.11 22:31:48) 
Doğrulukları birbiriyle çelişki oluşturan iki durumu bağlamaya çalışıyorsun, haliyle bir yere varamaman doğal. Ben yine de kendimce yazayım bir şeyler.

"İlk insanlar konuşmayı bilmiyorlardı." diye bir şey yok. Senin "konuşmak"la kastettiğin olay zaten doğadaki seslerin iletişim amaçlı taklidi; daha karmaşık olaylar ve durumlar anlatılma ihtiyacı duyulunca haliyle kullanılan kelimeler ve saire de karmaşıklaşıyor. Yani senin o filmlerde gördüğün "unga bunga"ya yakın düzeyde basit bir düzeyde konuşma var. Konuşmak dediğin olay zaten iletişime geçmek olayı; kedi dediğin de, kuş dediğin de kendi arasında anlaşıyor. Yazıydı senin kastetmek istediğin sanıyorum.

Antropolojik açıdan pek bilgim olmadığından bahsettiğin dönemki karşılığını bilmiyorum ama muhtemelen halk arasındaki tabirle maymun ila insan arası, mağara adamı diye tabir edilebilecek canlıların o resimleri yaptığını söylesek yanlış olmaz herhalde; olursa da düzeltir biri elbet.

Maymundan gelmek değil evrim, küçümsemeyin bu kadar ayrıca.
  • uyku inadim inat  (13.02.11 00:38:24) 
bikere bilmek gerekirki ilk insanlar hz adem "babamız" ve hz havva "annemiz"dir. burada onlara anne ve baba dememizin mantığı soyumuzun kökenin onlardan gelmesi.
yani onlar dünyaya gönderildiğinde dünyada hiçbir insan yoktu ve haliyle havva annemiz adem babamız diyoruz..yoksa neden anne baba diyelim onlara. diğer insanlardanda gelebilirdik böyle bir mantıkla..zaten insan yokluğundan kabil kızkardeşiyle evleniyor(o günki şartlar için) yoksa şimdi yasak olan ozamanda yasak olurdu
aslında çelişkili durumlar değil. farklı şekilde gelişen olaylar mevcut kanımca. örneğin ilk insanlar diğer arkadaşın dediği gibi unga bunga diyerek anlaşırken (buda bir konuşmadır)aynı zamanda hz adem kalıcılığın resimle olduğunun farkına vararak (yada Allah'ın emriyle) duvarlara resim çizerken diğerlerinede öğretmiştir. hz ademin elbise yapmayı bilmesi anormal şeyler değil bunlar basit şeyler ki sadece avret yerini örtecek bi bi yaprak parçalarından yapılmış uyduruk kıyafetlerdir tahminimce ve ilerleyen zamanlarda hayvan derisinden (bunu öğrenmek için gelişmek gerekmez. ayrıca ilk çağ insanlarına baktığınızda onların kıyafetleride hayvan derisinden).
ikinci bir hususta ilk zamanlardan itibaren insanlar dünyanın çeşitli yerlerine dağılarak (buna en güzel örnek amerika, avrupalılar tarafından keşvedilmeyen bi kıta olduğu halde orada kızılderililerin yan insanların oluşudur) kendi kültürlerini unutmuş.(örneğin insanların bikaç kuşak sonra yaşatmadığı kültürlerini unutması gibi onlarda bildiklerini unutmuşlar ki ortada zaten kayda değer bi gelişmişlik yok)
  • neysene  (13.02.11 01:08:13) 
Yavrucuğum, Ademle Havva Dünya'ya gelmiş, konuşabiliyorlar, anlaşabiliyorlar, üreyebiliyorlar. Bu ikisinin soyundan gelen çoluk, çocuk, torun, torba, mağaraya resim de çiziyor, buzul çağını da görüyor yakın çağı da. Eksik olan bişey yok. Öyle yok taşı donuna sürttü parlattı cilalı taş oldu falan fistan onlar hikaye zaten.


  • lazor  (13.02.11 01:43:33) 
adem ve havva öyküsü doğruysa ensest muhabbeti ortaya çıkıyor bir de. kardeşlerin birbirleri ile cinsel ilişki kurarak çoğalması.
ha bir de kayıp kaburga olması gerekiyor erkeklerde ama o da eşit her iki cinsiyette.

  • homeless  (13.02.11 06:42:57) 
@homeless insan yoktu diyorum ve üremeleri gerekiyordu. öyle olmasaydı nası olucaktın şimdi merak ettim. ensestlikle ne alakası var. zaruret halleri başkadır keyfiyet halleri başkadır. örneğin hastalalndığı zaman, birinin doktora en mahrem yerini işte cinsel organını muayene ettirmesinde bi sakınca yoktur. ama hasta değilde donunu indiriyorsa anormal bakılır. olay bu yani zaruret


  • neysene  (13.02.11 12:28:03) 
demek istediğim şuydu birazda biz bi karanlık çağdan bahsediyoruz ve orayla ilgili hiç birşey bilmiyoruz ama sonrasını biliyoruz işte mağra insanları yaşıyor kalıntıları var falan.
şimdi o zaman ademle havva karanlık çağda var oldular. ve biz karanlık çağ ile ilgili hiç bişey bilmiyorken bunu biliyoruz aslında. ve adem ile havva için dini bir görüşle açıklanabilecek karakterler dersek, ki bunu ilk insanlara da bilim insanlarının mağra adamı demesi gibi yani iki farklı görüş elbette. açıklamaya çalışırsam karışacak. demek istediğim şu din için bakıldığında resim yasak olarak örülen bir olgu. ama şimdi adem resimler yaptı kalıcılığı garantilemek için dersek sonraki zamanlarda resim yapmak neden günah sayıldı? adem ile havva bi şekilde ürediler ve çoğaldılar çoğalma şekline pek takılmak istemiorum. normalde gen uyuşmazlığından sakat falan olmalıydı yeni gelecek olan nesil ama ona taktiri ilahi denip inançla açıklanabilir. sen bir arada yaşayan sürekli çoğulan bir topluluk olmaya başlıyorsun ki kişinin doğması büyümesi çoğalabilmesi falan bunlar da epey büyük zmanlar demek. bu kadar zaman içerisinde bulabildiği tek şey bez parçasından kıyaet yapmak olamaz bence. çeşitli insani ihtiyaçlar var sonuçta. herşeyden önce yemek yemesi lazım. pişirmeyi geçtim hadi buna ihtiyaç duymuyorlardı. ama avlanmak için av gereçleri kullanmaları gerek, kesici ağletler yapmaları gerek...vs o zaman bizim bulduğumuz bu kalıntılarda adem ile havvaya ait oluyo aslında. ayrıca adem ile havva gibi bir isimle dünyaya gelmiş insanlar peşinden çocuklarına unka punka gibi isimler koymaz bence. bi şekilde onlar dil bilerek dünyaya gönderildiler ve o dil bi şekilde bence devam etmeliydi sanki. yani sen dil biliyosun ama unka punka ile anlaşıyosun. dil bilmiyorlar diyelim o zaman isimleri neden adem ile havva?

  • alss  (13.02.11 13:00:15) 
@neysene kardeşler arası cinsel ilişki nedir?


  • homeless  (13.02.11 16:58:04) 
@alss "ama şimdi adem resimler yaptı kalıcılığı garantilemek için dersek sonraki zamanlarda resim yapmak neden günah sayıldı?" demişsin. dinde birşey yasaklanırken onun zararlılığı veya kullanım amacından sapmasından dolayıdır. örneğin resim figür biblo vs. bunların putsal amaçla kullanımından kaynaklanan caiz olmama durumları ortaya çıkmış. yani insanlar saptırmaya başladıktan sonra yasaklanmış.


  • neysene  (13.02.11 20:05:59) 
Âdem ile Havva hiç yaşamadı. (Bilim böyle söylüyor.)

www.youtube.com
  • malayani  (24.04.13 13:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.