[]

Muayene ücreti niye bu kadar pahalı olur ki

Annem astım hastası, aslında astım değil, kronik bronşit. Neyse, bi doktor bulmuş. Adı Ahmet Rasim Küçükusta. Muayenehanesini aramış, muayene ücreti 300 TL demiş sekreteri. Bir muayene ücreti neden 300 tl olur. Anlamadım ki alt tarafı öksür diyecek, ilaç yazacak. Daha bunun tahlili var, ilacı var var oğlu var..




 
sonra kontrollere gittiğinde para almıyor ama yinede cok be


  • platoniclover  (12.02.11 18:13:41) 
Aile hekiminize başvurun! Ücretsiz


  • voyager  (12.02.11 18:45:21) 
aile hekimi pretisyen değil mi. ciddi birseyse yine oraya yönlendirecek. aha evet mantıklı. ama ya ciddi birşeyse farketmezse. ben pretisyen hekime pek güvenmiyorum acıkcası. grip değilsem gitmem.


  • platoniclover  (12.02.11 18:53:31) 
özel hastaneler ve muayenehaneler insanlık için birer yüz karasıdır.bundan kaç yüzyıl sonra olacak bilmiyorum ama sağlığın paralı hale getirilmesinden dolayı gelecek nesiller bizi affetmeyecek.hele bir de özel hastane açılışı yapan başbakan var ki oraya hiç girmiyorum.

bir devlet vatandaşını başka hiçbir yere muhtaç etmeden "kaliteli sağlık" hizmetide sunmayacaksa ne işe yarar bu devlet?!!

asgari ücretin 600 tl olduğu bir memlekette 300 lira doktor ücreti.

hocam işinize karışmak gibi olmasın ama bence şehrinizde bulunan tıp fakültesine gidin,bu rakam gerçekten çok yüksek.
  • sfteses  (12.02.11 20:04:40) 
(bkz: kapitalizm)
demek ki 300 tl veren var, o da dükkanı çeviriyor.

  • domine deyus  (12.02.11 20:42:43 ~ 20:43:16) 
Adı üzerinde, özel muayenehane. Vergisini verdikten sonra 10 tl de isteyebilir 1000 tl de.


  • efx  (12.02.11 20:48:36) 
efx, gerçekten önyargılı yaklasmak istemiyorum ancak nasıl boyle bir şey soyleyebildiniz anlamadım.
gerçek mi bu

  • heyamo  (12.02.11 21:31:30) 
@heyamo, devlet lisesi ücretsiz, kolejler ücretli, devlet üniversiteleri (harç vs dışında) ücretsiz, vakıf üniversiteleri ücretli, devlet hastaneleri (neredeyse) ücretsiz, özel hastaneler, muayenehaneler ücretli. Eğer özel muayenehanelerde ücret alınmamalı diyorsanız bu ayrı bir durum, neden pahalı diyorsanız ayrı bir durum.

Her işin bir rayici var, özel muayenelerin rayici de, muayenehanenin yeri, doktorun popülerliği / akademik titri vs bir çok faktöre bağlı olarak değişiyor. Adam yaptığı işin karşılığının bu olduğunu düşünüyor, eğer bu kadar etmeyeceğini düşünüyorsanız gitmezsiniz olur biter.
  • efx  (12.02.11 22:55:20) 
kronik bronşit için gideceğiniz muayenehanesi olan doktorun istediği testler genelde ancak özel hastanelerde ya da üniversite hastanelerinde yapılıyor.
gereksiz oraya gitmek. üniversite hastanesinden randevu almaya çalışın. marmara-çapa-cerrahpaşa gibi.

  • jassinpera  (13.02.11 02:45:15) 
@sivrisinek nah ücretsiz bakıyorlar,nah sağlık ücretsiz.devlet hastanesine bile gitmediğin ortada,hiç konuyla alakası bile yokken iktidar yalakalığı yapmak için ortaya atılmış bir sazansın.

daha geçen gün devlet hastanesine dişini çektirmek için giden emekli bir akrabamın maaşından 25 tl muayene ücreti kestiler.ilaçlara verdiği paralara hiç girmiyorum bile.ayda 500 lira emekli maaşı alan kadından devlet hastanesinde yaptırdığı diş çektirme işlemi için dünyanın haracını kesti devlet.

tabi senin bu acı gerçekleri görebileceğini zannetmiyorum çünkü iktidar yalakalığı yapmaktan gözlerin kararmış.

"en güzeli özel hastaneymiş" bak sen şu işe.ulan madem devlet sağlık hizmetini adam gibi kaliteli bir biçimde veriyoda o zaman niye özel hastaneler ortaya çıkıyo?!!vatandaşına sağlık hizmeti bile veremeyen aciz bir devletin yetiştirdiği insanlarda(!) aynı senin gibi biaatçı yaratıklar olur.

ayrıca devlet hastanesinde gelen hastaya "kartını" uzatan doktorlara hiç girmiyorum bile çünkü midem daha fazlasını kaldırmayacak.
  • sfteses  (13.02.11 06:32:07 ~ 08:06:20) 
ana bilim dalı başkanı falansa normal. ben öyle veriyorum her gittiğimde. muayenenin ardından bir kez ücretsiz kontrol ediyor. ondan sonraki yine ücretli. yani iki muayene 300 tl oluyor.


  • köfte  (13.02.11 12:57:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.