[]

temsili gelecek gazetesi

anlatması uzun bir iş için böyle bir şeye ihtiyacım var. birçok resim buldum ama hiçbiri istediğim büyüklükte değil. içeriğe geçiyim. a3'e iki tane a4 şeklinde hazırlamayı düşünüyorum dediğim şeyi. sol sayfada karışık haberler olacak. siyasetten, ekonomiden filan fişmekan. sağda ise magazin bölümü gibi bir şey olacak. işte "brad pitt'le angelina jolie 26. çocuklarını evlat edinmek için türkiye'ye geldi." vs. gibi. atıyorum, yıl 2018 olduğundan haberlerin içerikleri çok önemli değil. ben sadece magazin sayfasına kendi istediğim bir haberi iliştircem.

topluyorum, basıldığı zaman görüntü kalitesine etki etmeyecek büyüklükte; biri güncel, diğeri magazin sayfası olan bir gazete tasarımı arıyorum. umarım anlatabilmişimdir. bulduran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

edit: gazete ingilizce olmalı.

 
ödev için vs gerekli sanırım.

scribus adında açık kaynaklı bir program var.

scribusstuff.org adresinden bir çok template edinebilirsin. scalable (ölçeklenebilir) olduğu için de kalite kaybı yaşamazsın (fotoğraflar için demiyorum bunu tema için yazıyorum) fotoğrafları da yüksek çözünürlükte kullanırsın olur biter.
  • homeless  (12.02.11 15:23:50) 
ödev için değildi. salak bir arkadaşımın sevgililer günü için düşündüğü bir şey. photoshop ve publisher'la hazırlayacağım zaten. baştan kendim bir şey yaptım, hazır bulmaktan daha kolay oldu. teşekkürler. :)


  • jack of hearts  (12.02.11 17:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.