[]

Bilgisayarımın internetsiz kalmaması lazım?

Selam dostlar;
Bilgisayarımı bir nevi sunucu olarak kullanacağım için, internetsiz kalmamasını istiyorum.(Hız düşmeleri çok sorun değil, küçük bilgiler aktaracağım)

Zonguldaktayım, fiber yok...Diyorum ki hem adsl, hem uydunet alayım.Hatta bir de 3G usb modem alayım...Bilgisayarda bağlantı sıralaması yapabilirmiyim.(işletim sistemi xp veya win7 oalcak)..Örneğin önce ADSL, eğer net yoksa Uydunet, eğer o da yoksa 3G ile bağlan şeklinde...

2 ethernet kartı gerekebilir.Kabulümdür.Tabi gereksiz yere 3g'nin devrede kalmasını istemem.Sadece son çare olarak kota yesin.

Cevapları görür gibiyim.Teşekkürler

 
Windows un hali hazirda boyle bir sistemi oldugunu dusunmuyorum. Belki yazilimsal olarak bu basarilabilinir ancak o da ne derece mantikli tartisilir. Zira devamli statik ip uzerinden calismasi gerekecek, onu da nasi her modemde kullanirsin bilmiyorum, yani ayarlanabilirse..
Kolay gelsin simdiden

  • sage  (12.02.11 00:22:39) 
3g'e gerek yok -bence-.
Uydunet ve ADSL için iki ethernet kartı kullanın, ikisi için de sabit ip alın, bilgisayara teamviewer ya da radmin kurun, istediğiniz zaman bağlanın -iki ip adresinden birden denemeniz gerekecektir-

Ha illaki profesyonel bir iş isterim, illaki olacak diyorsanız, bir sunucu kiralamanız herkesin hayrına olacaktır. =]
  • quanche  (12.02.11 01:00:07) 
Hem ADSL hem de 3G modemler duymuştum. ADSL kesilince 3G'ye geçiyordu otomatikman ama emin değilim.


  • pichoscosama2  (12.02.11 01:00:25) 
cisco packet tracer ile sanal cisco router-switch oluşturup trafiği kesildiğinde öbüründen akacak şekilde yönlendirebilirsin sanırım. bu saatte pek net düşünemiyorum ama bu yöntem en temizi olabilir. bunun için cisco ürün konfigürasyonunu bilmek gerekiyor.

veya network load balancing ile de olabilir sanırım. bunun için de server lazım. ücretsiz olarak dreamspark ile edinebilirsin. ikisinden biri olur gibi.
  • turcino  (12.02.11 01:20:27) 
yapılabilir şeyler bunlar. mikrotik i bir araştırın. 2 bağlantıyı birleştirip kullanmayı falan sağlayan donanım seviyesinde çalışan bir cihaz ihtiyacınız var. cisco ile de yola çıkılabilir ama daha pahalı çözümdür.


  • ozdek  (12.02.11 08:59:09) 
@turcino @ozdek:
naptınız abi adam ikisini aynı anda kullanmak istemiyor ki? sizin dediğiniz load balancing aynı anda bir networkü farklı bağlantılar üzerinden götürüp hızı dengelemek için. dial on deman tarzı bir şey arkadaşın istediği. onu da genelde şirket ortamlarında ISDN ile yapıyorlar ama pahalı bir yöntem çünkü dial-up bağlantı kullanıyor yani pratik olarak bağlandığın süre boyunca telefon faturası da yazıyor.

@werderweremem:
sana tavsiyem yapacağın işe göre ya bir hosting alman, ya da çok komplike, dosyalarını kimse göremesin katiyen vb. gibi isteklerin olacaksa kur kendine bir server, bir tane datacenter'a götür, barındırma ücreti ödersin. %100 uplink garantisi veriyorlar genelde böyle yerler.
  • loveinaflipbook  (12.02.11 10:22:57) 
cevaplar için teşekkürler.Sistemi anlatayım.Bir mağaza için kapalı devre müzik yayını vereceğim.Ana Bilgisayar elimin altında olması lazım.Hızlı bir şekilde veritabanına müzik ekleyebileyim, yayın akışını kontrol edebileyim.Ana bilgisayardan streaming ile mağazalara yayılacak yayın.


  • werderweremem  (12.02.11 13:12:38) 
@sivrisinek;
ana pc'nin elimin altında olması gerekiyor.Reklam giriş-çıkışları, arşiv güncellemeleri için mağazaya gitmek yorucu olur...Uzak masaüstü ile bunları yapmak zor olacak ama şöyle birşey düşündüm.

Bilgisayar; ttnet'e ethernetten bağlıyken, uydunete kablosuzla bağlı kalacak.İkisi arasında otomatik seçim yapabiliyor sanırım.Cevaplar için teşekkürler
  • werderweremem  (19.02.11 10:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.