[]

kısa bir ingilizce metin (biyografim) doğrulama

yazdım.. "nasıl olmuş? yanlışlarım nelerdir?" diye soruyorum..
ingilizceye -hiç olmazsa dil bilgisine- öyle çok hakim olduğumu söyleyemem..
(not: yazı şurada yer almaktadır: about.me )
***


I hate writing classical biography but if someday i must do it,
it could be today.

I was born in 19 May 1986 in Istanbul - Turkey and still living here.

After graduation from Cagribey Anatolian high school, i went to Zonguldak for one year English education. Then i went to Safranbolu and live there for 4 years for university. Since September 2011 i'm an architect but without experience. Now i'm working (and gain some experience) in an office for an architectural design and construction company.


I'm using computer since '98 (as i've remembered). I spend most of the time about philosophy and social communication. I re-comment hedonism in my view and i living in that way. I've never support any football team, any country, any religion, any race or any political view in my life. I'm always on my own; just my knowledge and my ability. I belong the time that i'm living at that moment only. I hate capitalism like capital letter but sometimes, i must use both.


I always say; "only the dead save their thoughts to themself." so i don't like hide my opinions but i know, sometimes i should - at least, as long as i live in Turkey where your opinions make you killed.


and to explain myself in shortly i must say;

"non fui, fui, non sum, non curo"

~ epicurus

 
duzeltilmis hali, en azindan bi derece asagidadir:
writing classical biography but if someday i must do it,
it could be today.

I was born in 19 May 1986 in Istanbul - Turkey and I am still living here.

After graduating from Cagribey Anatolian high school, I went to Zonguldak for one year English education. Then I went to Safranbolu and lived there for 4 years for undergraduat education. I have graduated as an architect at September 2011 but I lack experience. Now, I am working in a company which specializes in architectural design and construction.


I have been using computers for a long time. I spend most of my time reading philosophy and having social interactions. "I re-comment hedonism in my view and i living in that way." [burda ne demek istedin anlamadım] I've never supported any football team, any country, any religion, any race or any political view in my life. I like to live on my own; with my knowledge and my abilities. "I belong the time that i'm living at that moment only." [boyle bir dunya yok :)] I live in the moment. I hate capitalism I don't like capital letters but sometimes, i must use both.


I always say; "only the dead save their thoughts to themselves". So I don't like hide my opinions but I know that sometimes I should, as long as I live in Turkey where your opinions get you killed.


and to explain myself shortly i must say;

"non fui, fui, non sum, non curo"

~ epicurus

dipnot: grameri geçtim noktalamalar da yanlış, fikirler madde madde olmuş bir düzenden uzaklar. bir de fazla anarşist :) kolay gelsin
  • sage  (11.02.11 11:59:51) 
sage'in gayet güzel düzeltmelerine ek olarak:
- i went yerine "I moved"
- I don't like to conceal my opinions öneriyorum.

hedonizmi kendime göre yorumladım demek istediniz herhalde, "I have interpreted hedonism in my own way and am living it accordingly".

Bir de bu yazı bir şirkete falan CV'nin ön yazısı diye gitmeyecektir umuyorum :)
  • sui  (11.02.11 13:07:38 ~ 13:09:20) 
öncelikle gani gani teşekkürler.. gerçekten harikasınız..

+++ "reading philosophy" yerine başka ne olabilir bilemedim, "interest in" olarak değiştirdim.. yani tam hali; "I spend most of my time interest in philosophy and having social interactions." oldu.. zira felsefe, okumaktan çok tartışılır aslında.. ha okunur da tabi, ama tartışmak daha keyiflidir bence..

+++ "I belong the time that i'm living at that moment only."'deki only'i I'dan sonraya alabilirim.. sanki ifadesiz olmuş gibi.. "I only belong the time that i'm living at that moment." ??

+++ birde ben anlamında "i"'ı illa "I" şeklinde mi yazmak gerekir? nedendir?

(hayır, yazı resmi bir şekilde değil yalnızca kendimi tanıtmak amacıyla bir internet sitesinde kullanılacak)

ilginize tekrar tekrar çok teşekkürler arkadaşlar.. gerçekten harikasınız..
  • p shadow  (11.02.11 14:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.