[]

bir network sorunu

eldekiler:

herhangi bir ağa bağlı olmayan, klavye ve fareden yoksun, 500 metrekareye rasgele yayılmış 12 pc.
herhangi bir ağa bağlı olmayan 1 notebook.


istenen:

notebook ile bir pc'ye yaklaşacağız, kablosuz bir şekilde uzak masaüstü bağlantısıyla o pc'yi yöneteceğiz. sonra diğer bir pc'ye yaklaşıp onu yöneteceğiz.


soru:

artık her pc'ye usb kablosuz adaptörü mü bağlarız nasıl oluruz bilmiyorum ama bir çözüme ihtiyacım var... çözüme yönelik kullanılacak donanım endüstriyel tipte olabilir, 50 derece gibi bir sıcaklıkta çalışacağı için dayanıklı olmalı.. fikri olan?

 
Kesin çözüm

Bu bilgisayarları bir router ile ağa bağla, bu ağ da internete bağlı olsun. Sonra tümüne Logmein sitesinden üye olarak bu programı kur. Böylece internete bağlı oldukları sürece fizandan bile rahatlıkla giriş yapabilirsin. Browser üzerinden çalışıyor bilgisayarları dolaşmana bile gerek yok.

Logmein
  • burka  (10.02.11 10:16:17) 
cevap için teşekkürler fakat olaya kablolar hiçbir şekilde dahil olmamalı. bu 12 pc'nin arkasında konteyner büyüklüğünde makineler var ve fabrika ortamı. amaç kablosuz bir çözüm üretmek.


  • kcbilir  (10.02.11 10:21:45) 
hepsine internet bağlantısı sağlayın ve hepsine teamviewer kurun. yaklaşmaya bile gerek kalmadan herhangi birine girebilirsiniz.

internet için bile kablo olmayacaksa her birine kablosuz adaptör takıp bir tane de wireless modem alıp halledebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (10.02.11 10:40:42) 
biz de fabrika ortamında kablolarla yapıyoruz o dediğin işi. her makine ana switch'e bağlı. bir de dilersen kablosuz, dilersen kablo ile bağlı bir laptop ile makineleri yönetebilirsin (sen laptop ddin diye laptop dedim, yoksa masaüstü de olur yani).

bizim yönetimimiz biraz farklı çalışıyor, o ayrı. ama kablolardan korkma. hele üretim yapıyorsanız fiziksel bağlantı şart birtakım şeylerin aksamaması için. kablosuz bağlantı ortamına ve şartlara göre çok sık kopmalar yaşatabilir. sonra gelsin karın ağrısı, gelsin her kopmada tekrar bağlanma işkencesi. kablosuz sistemi kurmak için boşa harcanan o kadar para da cabası.

naçizane önerim; heryere oluklardan, mazgallardan, tepeden ya da artık nereden uygun olacaksa kablo döşemeniz. ana bir switche bağlamanız. sonra gerisi kolay zaten. kolay gelsin.

not: uzaktan bağlantı için de hangi programı isterseniz kullanbilirsiniz. ama aynı networke bağlı olacaksanız hiç logmein kasmayın bence. makina önce internete çıkıp, logmein üzerinden tekrar sizin ağdaki bilgisayara bağlanana kadar, siz lokalden çalışan bir programla 5 kere bağlanırsınız o bilgisayara.
  • loveinaflipbook  (10.02.11 10:42:38 ~ 10:44:22) 
Evet fabrika tarzı bir ortamda kablosuz ağlarda verim alamayabilirsiniz bence de. Bu arada, siz bu bilgisayarlarda ne işlem yaptıracaksınız ? Öneri veriyoruz ama belki farklı bir çözüm de mümkün olabilir..


  • burka  (10.02.11 10:48:12) 
öncelikle 50 dereceyse ortam o pc lere çok sağlam bir fan lazım, artık su sogutma mı yapilir ne yapilir o ayrı is.

kablosuz istediginiz icin ve 500 m^2 dediginz icin de, pc lerin yerlesim sekillerine gore hesabi yapilip ara ara repeaterlar vb. kurmaniz gerekiyor. ag kurma isi bir sey degil zaten, hepsi ayni aga bagli olacak.

laptopta o aga bagli olacak. tum PC lere bir ip numarasi atanacak, üstüne de yazarsınız, laptopta yanına gittiginde uzak masaustu ile baglanir isinizi gorursunuz. teamviewer ile uzaktan erisimde rahatlar arkadaslar ondan soylemistir muhtemelen, bir de guzel ozellikleri var, o da olur yani.

ancak bu sistem yerine daha mantikli bir sistem olusturulabilir, su sekilde:

bu sistemde yanina gitmek bir hareket gerektiriyor, ve ekstra baglanti gerekiyor. onun yerine (gerci bu sistemin nasil islediginden bihaber olarak yapiyorum bu yorumu) ana bir program yapilir, o programin X makinesine hükmetmesi söylenir, zaten aynı ag icerisinde olunacagi icin o islem otomatik yapilir. yani bu isi yazilimsal olarak halledebilirsiniz aslinda donanimla ugrasacaginiza ama secim meselesi :)
  • sage  (10.02.11 14:02:10) 
yanına gitmekten gocunmuyorsanız cihazların. iki tane ethernet kablosu bir tane router işinizi görür hocam. router dediğim de çıkma adsl modem bile olur. dhcp'den ip versin yeter. her seferinde takarsınız iki kabloyu bilgisayarlara olur biter.


  • homeless  (10.02.11 16:25:32) 
arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler. sorunu şöyle çözdük;
12 pc'ye birer adet airlive wl1700 taktık (5dbi anten)
tavana da bir adet airlive airmax2 taktık (10dbi anten)

yarım günde kurulumu bitirdik, en ufak bir kesinti olmadan istenen makineye uzak masaüstü bağlantısı kurulabiliyor ve müşteri çok memnun kaldı. tek sıkıntıyı uzak masaüstünde dos tabanlı programı tam ekran çalıştıramayarak yaşadık ama ufak bi yazılımla onu da çözdük. fikir veren herkese teşekkürler.
  • kcbilir  (13.03.11 23:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.