[]

İsteksizlik Gidermek

sayın duyurucu arkadaşlarım;

ben güzel sanatlar fakültesine hazırlanan alelade bir öğrenciyim velakin, hastalık sebebiyle 1 hafta yatmak zorunda kaldım. Şimdi geçti ama gel görki 1 haftadırda canım ne ders çalışmak istiyor ne resim çizmek. Bi gazla açıyorum kitabı öylece bakıyorum yüzüne sonra kapatıp yatıyorum. Kendimi acayip suçlu hissetmeye başladım sınavda yaklaşıyor. Nasıl çözülür bu durum bilen varmıdır


 
Açıp kaliteli işlere bak bol bol. Hangi bölümü istiyorsan onla alakalı kaliteli işlere bak, profesyonel işlere bak falan. Atıyorum güzel desenler ya da illüstrasyonlara göm kendini, 'of ne güzeller ben de istiyorum' falan de kıskan. Aç animasyon yapımı izle, şirketlerde çekilmiş eğlenceli vidyolara bak vesaire


  • dwyn  (10.02.11 00:27:06) 
illa aralıksız çizmek zorunda değilsin.çizmek istemiyorsan sanatçıların karakalem çizimlerini araştır incele, etrafına bak nesnelere ışık gölge hareketlere ama gör.yani gözlem yap derim ben bi gsfli olarak.


  • hıkmıkzık  (10.02.11 00:30:04) 
al eline küçük bir defter, hava soğuk demeden gez-dolaş. ilgini çeken bir şey olursa çiziktir, eskizini yap. arada gir bir cafeye soluklan. hele ki istanbul'daysan sultanahmet tarafları ya da balat filan ohoo, süper.


  • fortisvita  (10.02.11 00:32:33 ~ 00:32:51) 
yok be hocam çorlu'dayım. fabrikadan başka birşey yok burada. ama fikir güzel yarın bi gaza geleyim


  • Bravefart  (10.02.11 00:36:34) 
Bu iş tutku ister... "lisede iyi vazo çiziyordum" diyerek, rahat üni kazanma şansı peşinde iseniz, gsf yi yeterince arzulamıyorsanız yol yakınken amaçlarınızı gözden geçirin.

"Yok öyle bir insan değilim, öyle geçici bir dönemdeyim" diyorsanız düzenli bir çalışma alanınızın olmayışından olabilir, güzel sanatlara hazırlıkta yaşıtlarınla birlikte, eleştiri atmosferinde çalışmak çok önemli.
  • arph  (10.02.11 01:00:41) 
ne geçicisi be hocam, çocukluktan beri tek hayalim :) düzene pek alışık biri değilim ki zaten çoğu insanda harala gürele çiz önüne gelen yerde diyor


  • Bravefart  (10.02.11 01:48:29) 
hobi olarak çalışsan tamam diycem ama fakülte hazırlığında birisi olarak seni ciddi şekilde eleştirecek insanlara ihtiyacın var, öyle bir imkanın yoksa bile sisteme ihtiyacın var, sistem derken memur gibi sabah 8 akşam 5 demiyorum, tekniğini bir yerlere taşıman için sıralı şekilde çalışman gereken konular var. bazı çok yetenekli insanlar var ki hiç çalışmadan da kazanabiliyorlar, fakat ne kadar yetenekli olursan ol abzürd hatalar yaparsan bir kalemde çizerler.

"harala gürele çiz önüne gelen yerde"... o tavsiyeyi veren çoğu kişileri çok merak ettim. nereyi hedefliyorsun, seviyen nerede hiç bir fikrim yok ancak şahsi fikrim o "çoğu kişinin" yönlendirmesi ile en yüksek ihtimal, samsun, konya falan kazanırsın. gsf lerin içini boşalttılar, hocalar genel olarak çok kalitesiz, kadrolaşma buralarda da var ve keyif alarak okumak istiyorsan hedeflerini yüksek tutmanı öneririm.

anladığım kadarıyla baya rahat birisin, bir iki sene açıkta kalınca ciddiye almaya başlarsın :)
  • arph  (10.02.11 03:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.