[]

hangi linux?

şöyle herşeyi hazır gelen sudo vs kodlarla uğraşmayacağım hızlı bir linux istiyorum önerileriniz?




 
o zaman GNU/Linux'un ne esprisi kalır? :)
ki çoğu güncel dağıtım yönetim araçlarını grafik arabirim halinde de sunuyor. daha farklı taleplerinizi söylerseniz ona göre öneride bulunmak kolay olacaktır.

  • homeless  (09.02.11 09:29:24) 
umarım size abartılı gelmez :)
lisansız windowstan kurtulmak istiyorum ama windows kolaylığından vazgeçmekde istemiyorum. ortak küme bir işletim sistemi var mıdır? :)

  • dereotu  (09.02.11 09:33:58) 
benim önerim eğer güncel bir bilgisayarınız var ise Linux Mint olur. codec'ler de kurulu geliyor program yüklemek vs de kolay ayrıca ubuntu tabanlı (dolayısı ile debian ile de bağlantılı) bir dağıtım.
www.linuxmint.com dağıtımın ana sayfası. ubuntu temelli olduğu için de program bulma sorununuz olmaz.

  • homeless  (09.02.11 09:40:49) 
O kodla girişler eskidendi. Ubuntu'nun paket yöneticisi var ve program kurmak için öyle kod girme filan pek yok. Ben aylardır kullanıyorum, birkaç kere terminali ya açmışımdır ya da açmamamışımdır.


  • ataturkiye  (09.02.11 09:50:23) 
macosx var senin gibiler icin ama onu da oyle her makineye kurup edemiyosun ne yazık ki


  • sage  (09.02.11 09:57:21) 
  • guest9999  (09.02.11 11:54:03) 
Pinguy denemeni tavsiye ederim codectir, flashtır hepsi hazır geliyor. Hiç kod yazmadan rahatlıkla kullanabilirsin. Artısı bol eksiği neredeyse yok

pinguy-os.sourceforge.net
  • shirakahn  (09.02.11 14:25:30) 
pardus'u live olarak çok uzun süre kullandım. tavsiye ederim.


  • zlatan1937  (09.02.11 15:35:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.