[]

[ joomla ] tasarımı başka bir server üzerinde yapmak

şimdi bir şirket için web design işine girdim. joomla ile yapacağım. fakat şirket domain ve hosting şifrelerini vermiyor. neyse... tasarımı yap cd ile ver diyorlar.

bu durumda: benim kendi domainim olan www.bilinmeyenler.net üzerinde klasör açıp joomla dosyalarını oraya extract edip tüm tasarımı burada yaptıktan sonra tüm klasörleri, tasarımını yaptığım server a direk upload edersem orada da çalışır mı?

ne önerirsiniz bu konuda? bilgisayarına server kur derseniz ortada kalırım çünük mysql database vs. de kullanıyor bu joomla.. yani hiç anlamam o işlerden...

önerileriniz nedir? hiç sorun yaşamadan başka hosting üzerine yapabilir miyim bu işi?

 
sorun çıkacaktır. çünkü joomla kurulum sırasında bilindiği üzere bazı bilgiler istiyor ve sitenin kurulu olduğu yolları local olarak configuration.php dosyasına yazıyor. bir mysql de otomatik oluşturduğu tabloları phpmyadmin ya da mysql front kullanarak şirket sunucusuna aktarman gerekir. daha sonra joomla dosyalarını şirket sunucusuna aktarır ve configuration.php dosyasını baştan düzenlersin. düzenlemen gereken birkaç satır var.
$mosConfig_absolute_path -sitenin sunucu üzerindeki lokal yeri
$mosConfig_cachepath -sitenin sunucu üzerindeki geçici dosya lokal yeri
$mosConfig_live_site - sitenin http adresi
tabii e-posta sunucusu ve mysql database bilgileri de farklıysa onları da bulup değiştirmen gerekecektir.
  • phonex  (18.02.08 11:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.