[]

Geçici Mezuniyet Belgesini Alsam Tecil Düşer mi?

Merhabalar,

Ben Ocak ayında bir meslek yüksekokulu'ndan mezun oldum. (Yarım dönem uzadı, ondan.) Ekim'de Açıköğretim'e kayıt olup 4 seneye tamamlamak istiyorum. Şimdi aklıma takılan şu;

1- Bağlı olduğum askerlik şubesini aradım. Bana askerliğimin 2011 Ekim'e kadar tecilli olduğunu söylediler. Mezun olduğum okuldan geçici çıkış belgemi almadım. Gidip geçici mezuniyetimi alsam, bu Ekim'e kadar olan tecil, düşer mi?

2- Eğer düşerse, gidip geçici mezuniyet belgemi alıp askerlik şubesinde muayene olup, askerliği yeniden tecil ettirmem gerektiği söylendi çevremden. Bizim açıköğretime geçiş yapabilme hakkımız olduğu için tecil hakkımız bulunuyormuş. Bu doğru mu ve tek seçenek gidip muayene olarak tecil ettirmek midi?

3- Eğer düşmüyorsa, Ekim geldiğinde Açıköğretim'e kayıt olduktan sonra şubeye herhangi bir belge göndermem gerekiyor mu? Yani Ekim'de nasıl tecil ettiririm yeniden?

Cevaplarınız için çok teşekkürler şimdiden. Bürokratik işlerden hiç çakmam. Aklıma buraya sormak geldi. Tekrar teşekkür ediyorum.

 
1- düşmez.
2- düşmez dedik :) kendiniz gidip tecil ettirmek isterseniz illa ki muayene olmanız gerekir.
3- açıköğretim'e kayıt olurken askerlik durum belgesi istenecek. şubeden alıp aöf bürosuna verdiğinizde tekrar öğrenci olacağınız için okul bildirimini kendisi yapıyor.

yerinizde olsam mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkımı kullanırım, süre bitince de aöf'ye kayıt olurum. ekstradan 2 yıl tecil ettirmiş olursunuz :)
  • coder  (08.02.11 22:33:20) 
myo'dan hangi bölümden mezun oldun? aöf kayıt yaptırdığında büyük ihtimal hazırlık okuyacaksın. sen mezuniyet belgeni alsanda almasanda okul öğrenci belgesi vermeyecek. o yüzden fark etmez. hazırlık okuyup okumayacağına bağlı olarak ister hemen ister ekimden önce diplomanla başvur şubeye. çünkü aöf hazırlık sınıfında askerliği tecil etmiyor. hazırlığı geçip 3. sınıfa başladığında tecil etmeye başlıyor. ona göre sınıfta kalacağını göz önünde bulundurarak tecil hakkını ayarla. ayrıca doğum tarihine bağlı olarak açıköğretim askerlik durum belgesi isteyecek kayıt esnasında, o belgeyi alabilmen için muayene olman lazım.


  • mr fusion  (08.02.11 22:38:58) 
myo'da tekstil teknolojisi bölümünden mezun oldum. aöf'e işletme bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum. fark derslerini vermem gerekiyormuş diye biliyorum.

iyice kafam karıştı. şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım?
  • gaddarkerim  (08.02.11 22:43:06) 
o zaman hazırlık sınıfı okuyacaksın. ve açıköğretim hazırlık sınıfı boyunca askerliğini tecil etmeyecek. myo diplomanla kazandığın 2 yıl tecil hakkını hazırlık sınıfını geçmek için kullanacaksın. okuldan diplomanı al. 31 ekimden önce askerlik şubesine git muayene ol tecilini yaptır, askerlik durum belgeni al. ve 2 sene içinde 3. sınıfa geçmeye bak 3.sınıfa geçtiğinde tecilinin bitmemesi gerekli 3.sınıfa geçildiğinde de tecil belgesi istiyor açıköğretim.. açıköğretimin eski kayıt kılavuzunu indir oku iyicene


  • mr fusion  (08.02.11 22:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.