[]

üç ingilizce kelime

improve, develop ve progress fiileri arasında ne gibi farklar vardır? örnekler de verebilir misiniz rica etsem?




 
bu saatte aklıma anca bunlar geldi. şu an açıklama yapacak durumda değilim fakat sabaha açıklama yaparım farklar hakkında.

- i came here to improve my english skills.
- we got projects to develop.
- we had a great progress in our project.
  • Sabac  (08.02.11 01:25:45 ~ 22.07.11 02:15:04) 
sıkıyorum:

to improve: geliştirmek. yani olan bir kabiliyeti artırmak gibi.
to develop: olgunlaştırmak, kamile yaklaştırmak gibi.
to progress: ilerlemek, ilerleme kaydetmek, aşama atlatmak.

sıktım.
  • yasakani  (08.02.11 01:31:01) 
bir yeteneğini geliştirirsen,yeni bir dil öğrenir daha iyi konuşursan,ilerletirsen "improve" kullanılır.

bir bina yaparsın,hasta daha iyileşir, vb. elle tutulan,gözle görülen gelişme varsa "progress" olur.

bir şirket büyümesi,kar etmesi gibi konularda "develop" kullanılır.
  • password  (08.02.11 01:32:07) 
develop geliştirmektir. development terimi de yazilimda ozellikle cok kullanilir, bunun ustunedir. gelistirme isine develop denir aslında. ama tabii kullanım yerine gore bunlara degisik mana verilebilir.

improvement hali hazırda yapilan bisiyi artik daha iyi yapma halidir. ornegin basketbol oynarsın X derecesinde, Y oldugunda (y>x) improve etmis olursun.

progress ise daha farklı. lostta da jacob un esau ya dedigi gibi:
it only ends once, anything before that is just progress. bi ana kadar olan olaylar silsilesi progress gibidir. progress süresince improvement ve development yapilir. heh bu guzel oldu.
  • sage  (08.02.11 09:23:23) 
bu tip detay sozluklerinin adi; collocation dictionary
hangi kelimelerle ve prep. lerle kullanildiklarini da gorusunuz.
develop gelismek
improve oldugundan daha iyi hale getirmek' iyilestirmek
progress ilerleme kayetmek gibi ama bu kadar net karsilik yazmak dogru degil tabii. duruma gore anlamlarda kayma olabiliyor. ingilizce ozlukten bakip, ornek cumleleri de okumak gerek.
  • pyro clustic flow  (08.02.11 19:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.