[]

psikolojik gibi ama değil de gibi sorun

uyuyamıyorum bunun yüzden. mesela her gece durduk yere kalkıp pencereleri kontrol ediyorum açık mı değil mi diye. sonra yatağıma dönüyorum bi 5 dk sonra da çeşmelere bakıyorum. sonra yatağıma doğru giderken buzdolabına gözüm takılıyor. açıyorum bakıyorum sonra yatağıma doğru ilerlerken buzdolabının kapağını kapattım mı diye kontrol ediyorum. sonra bir ara tekrar kalkıp ocağı kontrol ediyorum kokluyorum. nedir bu takıntıların sebebi? daha önce bunlarla ilgili herhangi kötü bir olay yaşamadım.

edit: ya bir de bu sadece gece bu olaylarda olmuyor. aşağı yukarı her şeyde takıntılıyım. bazen kusasım bir de bağırasım geliyor çok takınca. doktora gitmeli miyim yoksa herkeste bir dönem var olan bir şey mi bu?


 
bende de var bu durum. özellikle evden çıkarken. en az bir 15 dk kapıyı kontrol ediyorum. sorunluyuz sanırım.


  • e1c1e1m  (07.02.11 22:34:51) 
  • ley ley  (07.02.11 22:38:28) 
(bkz: obsesif kompülsif bozukluk )

yazılmış yaw ben yazana kadar.
  • layer26  (07.02.11 22:40:18 ~ 22:40:39) 
oha be bu da mı hastalık :/ basit bir şey diye düşünmüştüm halbuki.


  • rebelli00n  (07.02.11 22:42:34) 
hiçbir şeyden zevk almama, memnuniyetsizlik vs. bunlara sebep olan şey bu mudur peki? onun da ergenliğimin şu son demlerinden kaynaklandığını düşünmüştüm. doktor canmış demek ki.


  • rebelli00n  (07.02.11 22:46:38) 
ben de evden çıkamıyordum bir ara, ciddi ciddi kapıda çakılıp kalıyodum, acaba ütünün fişini çektim mi, saç düzleştiriciyi kapattım mı, peki ya fırın diye, bir kaç kez geç kalınca biyerlere, boşver diyip vazgeçtim, ev de yanarsa yansın. bu düşüncelere izin vermeyin, sakın kalkmayın, geçiyor bir süre sonra.

edit: yani benimki geçti, sizinki de geçer umarım.
  • pinking of you  (07.02.11 22:50:11 ~ 22:51:14) 
okb bu..
insanlara anlatınca "kapıyı kontrol ediyorum, buzdolabını kontrol ediyorum, ellerimi yıkamaktan kendimi alamıyorum" deyince gülüyorlar, "o da hastalık mı lan, buzdolabını kontrol ediyormuş, ahahaha" derler..

oysa bunlar bizim olayın farkına varmamızı sağlayan çok belirgin semptomlar..
iç tarafta beyin kendini yiyor.. kısa devre yapmış motor gibi çalışıyor...
ve her ama her anında bütün düşünsel yapını etkiliyor, hayatı algılamanı, anlamlandırmanı etkiliyor...
olay buzdolabını kontrol etmek, kapıyı kontrol etmek falan değil yani..
intihar edeni bile var, hem de yüzlerce...
çünkü büyük bir işkence.. çok büyük...

tedavi olunması gereken bir şey.. ""hastalığın"" şiddetine göre değişir ama sahip olduğun kapasitenin 100'de 5'ini falan anca kullanabilir bu insanlar...
  • appdata  (07.02.11 23:32:56) 
doktor değilim. ama kendimde belirli oranda deneyebildiğim birşeyi tavsiye edeceğim.
öncelikle, kendi vücudunun sahibi sensin. hükmedebilmen gerekir.
istemdışı düşünmemeye çalış.
ayrıca, evden çıkarken kapıyı kilitledikten hemen sonra 2-3 saniye dur. kilitlediğini vurgulayarak düşün, gerekirse sesli sesli söyle.
pencereyi kağpatırken, buzdolabını kjapatırken de.emin ol.
eğer kapatıp kapatmadığını hatırlayamasan bile söylediğin ve duyduğunu hatırlarsın. hem söylemek, hem işitmek iki ayrı sağlama yöntemi gibi...
gerçekten uyumayı düşün.gerekirse pasiflora türevi bitkisel karışımlar veya bitki çayları ile yardım al.
uykun yokken yatıyorsan beyin mutlaka çalışmaya devam edecektir.
uyumayı düşle.güzel şeyler düşle.hesap kitap değil, daha soyut şeyler düşle. tatil, deniz, kum güneş olabilir, bunlar rahatlatacaktır mutlaka...

ayrıca profesyonel birisine danışmak da elbette yapılması gereken en önemli şey...
ama danışana kadar söylediklerimi de dene istersen...
geçmiş olsun, kolay gelsin...
  • jeanluc  (08.02.11 02:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.