[]

almanyada iphone?

bi iki hafta sonra köln ve frankfurta gidicem. telefon alacaktım zaten, orda ucuzsa ordan alayım diyorum. dışardaki herhangi bir mağazadaki fiyat ile havalimanındaki tax free yerlerdeki fiyat aynı mıdır? nereden almalı?

bu arada almanyadaki havalimanındaki tax free mağaza fiyatları türkiyedeki tax free dekilerle aynı mı oluyor, nasıl oluyor?


 
store.apple.com

havaalanın icinde iphone satan yer olacagını da hiç sanmıyorum. o yüzden bir magazadan almak zorundasınız. vodafone gibi gsm şirketleride satıyo ama unlock olmasına dikkat edin.
  • rurouni  (07.02.11 19:39:38 ~ 14.02.11 12:50:19) 
unlock sim kart olayı değil mi? telefoncularda görüyorum, unlock, jailbreak vs her şeyi yapıyolarmış. olmuyor mu hepsi?

ek: gelirken kdv yi geri alabilir miyim peki?
  • sttc  (07.02.11 19:49:55 ~ 20:17:51) 
Soruna ben de bir ek yapayim kusura bakmazsan. Taxfree olayi icin sadece havaalanindan mi geri alabiliyoruz? Misal istinyepark ta taxfree standi var. Oralarda da benzer bir olusum var midir?


  • vampir akrep  (07.02.11 20:34:55) 
bu aralar almanya'ya giden bir kaç arkadaşıma iphone4'ü sordurtmuştum, hiç biri simlock'sız satılanı bulamadı. biri simlock'lı 16gb olanı mediamarkt'ta 650€'ya bulmuştu ancak o sırada satılan versiyon için unlock yapılamıyor diye aldırmamıştım.

2. soru için de: kontratlı satılan telefonlarda simlock oluyor, yani o telefon sadece o simkartla çalışıyor. unlock da bu simlock'lı olan telefonların kilidinin kırılması demek. yani kilitli (simlock'lı) telefonların kilitleri kırılabiliyor(unlock) ancak bunun için telefonun versiyonu önemli. mesela aldığın telefonun versiyonu için unlock yapılamıyorsa 1-2 ay beklemen gerebilir. o 1-2 ay boyunca da arama yapamazsın sadece telefonun uygulamalarını kullanırsın, müzik dinlersin vs.

ayrıca evet kdv'yi geri alabilirsin. tam emin değilim ama sanırım telefonu aldığın mağazadan tax free faturası istiyorsun ve almanya'daki havaalanından onaylatıp vergiyi alıyorsun. zaten telefonu alacağın mağazaya sorup bu konuda detaylı bilgi alabilirsin.
  • bullet-toothh  (07.02.11 21:09:39 ~ 21:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.