[]

Windows'u yeniden yükledim 2. harddiskimi tanıtamıyorum

Ufak sorunları çözebilecek kadar Windows bilgim var, bu konu beni aşıyor.
Öncelikle dertsiz başıma açtığım derdi anlatayım:
Creative'in sitesinde gezerken kaşındım ve Audigy kartımın sürücüsünü güncelleyeyim dedim. Sürücüye ait eski dosyaları silip üstüne yazmak için restart istedi. Restarttan sonra masaüstü bile açılmaz oldu, sistem tamamen işe yaramaz hale geldi ve her açılışında chkdsk sayfası belirdi.

Ben de kolay çözüm olacağını düşündüğümden "windows2" dosyasına yeni bir Windows kurdum (önceki profesyoneldi, bu home). Her şey cillop gibi çalışıyor zannederken ikinci sabitdiski görmediğini fark ettim.

Windows'u yüklediğim c 40 gb, görülmeyen d ise 200..

Ben burdaki dosyaları kayıpsız ve de kasayı açmak zorunda kalmadan nasıl kurtarabilirim?

Gerçekten çok çaresiz durumda kaldım, yardımınıza ihtiyacım var.

 
acaba aygit yoneticisinde gorunuyor mu?
bi guvenli modda acmayi deneyin...

  • algoritma  (17.02.08 03:47:34) 
"windows2 dosyası" dediğin şey tam olarak nedir?
Denetim masası - yönetimsel araçlar, bilgisayar yönetimi ne girince(burada windows yok o yüzden kafadan yazıyorum biraz farklı olabilir türkçeleri) orada solda disk yönetimi ne girdiğin zaman sağda iki diskini de görüyor musun? Görüyorsan sağlıklı ve formatlı gözüküyor lar mı, şu kadarı boş bu kadarı dolu diyorlar mı?

Bir de neyin üzerine neyi kurduğunu biraz daha ayrıntılı anlatmaya çalışırsan daha faydalı olabilir.
Dosyalarına o sürücüyü toptan formatlayıp üzerine os kurmadığın sürece kolay kolay bişey olmaz, ama uğraştırabilir her ne olduysa.
  • kurukafa  (17.02.08 09:00:37) 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Disk aygıt yöneticisinde görünüyor.

Disk Yönetimi'nde ise disk 0 olarak c: sürücüsü "temel 37,30 gb çevrim içi"
disk 1 'de ise ünlem işareti var "dinamik yabancı" yazıyor

daha önceki sistem C:\WINDOWS taydı şimdikini C:\WINDOWS2 ye kurdum. 2'den kastım o..

Bir de az önce önceki sisteme güvenli kipte girebildim, D sürücüsü sağlam duruyor.
Ama normal şekilde ilk açtığımda "explorer.exe uygulama düzgün olarak başlayamadı (0xC0000142)" ikinci açtığımdaysa "readreg.exe" bulunamıyor" hatası verdi.

Bir de yeni yüklediğim sistem olsun, eskisi olsun her başladığında chkdsk e giriyor önce. Yenisinde sadece c'yi eskisinde sadece d'yi tarıyor. çözemedim.
  • rare  (17.02.08 12:51:36) 
Problemin büyük ihtimalle partitionlarla ilgili. Benim de başıma geldi. Öyle lanet bir şey ki, kurtabildiğim dosyalar içerisinde, diyelim ki bir resim var ; resimin üst tarafı normal alt tarafı bozulmuştu. hatta birkaç film vardı HDD'de, artık nasıl bozulmuşsa, bu filmler birbirlerine girmişti, başında başka film sonunda başka film oynuyordu. Yani kurtarman biraz zor gibime geliyor. Emin olmamakla birlikite, senin bu problemin de partition problemi, ben kesin bir yöntem bulamadım malesef. Partition repair diye aratırsan onlarca program bulursun, bunlarla HDD'deki hataları düzeltmeye çalış, çoğu programın hata giderme opsiyonu vardır fakat şunu unutma ; Ben verilerimin tamamını kurtarmayı başardım fakat HDD birkaç saat sonra bozuldu, bu tür programların HDD'e zararı gerçekten çok çok büyüktür. Eğer bir sonuç alamazsan Finaldata'yı da deneyebilirsin fakat işe yarayan versiyonları henüz kırılamadı malesef.


  • dender  (17.02.08 22:45:01) 
sorun şu ki sorunlu sisteme güvenli kipte girdiğimde ikinci sürücüye sorunsuz ulaşabiliyorum. (ne sorunlu adammışım :))
ilk diskimde 3gb yer , ikincisinde 120 küsür gb veri olduğu için aktarma epey uzun sürecek. güvenli kip olduğu için sanırım, 1 dvdye 40 dakikada yazabildi nero. o yüzden o da epey zaman alacak gibi.
bir yerden harici harddisk bulup güvenli kipten aktarmaya çalışmak en mantıklısı gibi gözüküyor.
  • rare  (17.02.08 23:43:56) 
eğer partition magic kurarsan, repair partitions gibi bir seçenek olduğunu göreceksin... yapısı tamamen bozulmuş bir harddiski bile düzeltebiliyor başıma gelmişti oradan biliyorum.


  • elmariachi  (18.02.08 16:24:17) 
o tarz bir program harddiske zarar vermez mi ama?


  • rare  (19.02.08 10:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.