[]

Laptop Tavsiyesi

Merhabalar sevgili dostlar,

Yaklaşık 2,5 - 3 senedir Asus F3sv laptop kullanmaktayım. Garanti süresi boyunca en az 4 farklı sebep yüzünden servise götürdüm. Servis o kadar kötü olmasa da memnun kaldığımı söyleyemem. Özellikle telefondan hiç bir destek alamıyorsunuz çünkü telefonları açan yok. Asus marka olarak üzerimdeki güvenini kaybetti.

İşin özü şudur;

Tasarım, illüstrasyon işleriyle uğraşmaktayım. Adobe serisi programları kullanıyorum. 100 sayfalık bir katalog veya a3 boyutunda bir poster yapmam gerekebiliyor. Büyük renderlar olmasa da zaman zaman 3d programları da kullanmak durumunda kalabiliyorum. Anlayacağınız benim üretim yaptığım, iş bilgisayarı olacak bu laptop.

Bir ara Toshiba'lara bakayım dedim fakat servisin rezalet olduğunu herkes her yerde dile getiriyor. Dell'e servis konusunda çok iyi diyorlar. Nedense Hp bana itici geliyor.

Önerebileceğiniz laptoplar nelerdir? Özellikle marka ve model olarak öneriler daha çok işime yarar. Bütçe olarak çok uçmadıktan sonra her alternatifi değerlendirmeye alabilirim.

 
hp neden itici geliyor?
hp pavillion tek geçerim ben

  • hephaistos  (06.02.11 12:23:30) 
bence tercihinizi dell'den yana kullanın. gerek servis konusunda gerekse kalite konusunda diğer bilgisayar üreticilerinden bir adım öndedir. hp olayına hiç girmiyorum ve tavsiye etmiyorum, başınızı çok ağrıtır ısınması, servisi v.s sorundur. toshiba da işçiliği zayıflattı son ürünlerinde ama fiyat performans olarak beğendiğiniz bir ürün olursa alabilirsiniz. packard bell denmiş, 2 sene packard bell kullandım ve gayet memnundum fakat benden sonra packard bell alan bütün arkadaşlar özellikle TJ serisini alanlar sorun yaşadı, çünkü artık packard bell markası acer tarafından satın alındığı için o eski kalitesi yok. fiyat performans olarak süper ürünler çıkarıyorlar ama ben artık şüpheyle bakıyorum. size tavsiyem yine dell olacaktır. bahsettiğiniz render v.s uygulamaları sıkıntı yaşamadan yapmanız için mutlaka

i7 - 740QM
ati 5650 1 gb ekran kartı

olmalı.. bunlar olunca diğerleri geliyor zaten. misal şu olabilir;

gold.com.tr
  • ogzi  (06.02.11 14:03:36) 
her markada sorun yaşamak olası ama müşteri ilişkilerine bakılırsa yine asus ve sony vaio çok iyi markalar. ürünlerin yaşattığından önce firmanın yarattığı problemleri araştırın. tekrar söylüyorum (bkz: asus) ve (bkz: sony vaio)


  • arph  (06.02.11 14:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.