[]

Geri Vites Olayı Hakkında Sorular

Geri viteste giderken çıkan sesin nedeni nedir?
Geri viteste giderken hız göstergesi çalışır mı?
Geri viteste en fazla kaç km hıza çıkılabilir?


 
1. kısaca cevap vermek gerekirse, geri vites aslında birinci vitesin ters şekilde çalışanıdır ve ses bu sebepten değişik çıkar.
2.evet çalışır. en azından bende çalışıyo.
3. hiç denemedim ama tahminimce ilk verdiğim cevapla birlikte düşünürsek, birinci viteste ne kadar gidiyorsa op kadar gider araba.
  • teritori  (05.02.11 18:55:48) 
bir arabayla yapılabilecek herşeyi yapmış ve bununla ilgili eğitim almış biri olarak yanıtlarım şu şekildedir.

1- geri vites dişlisinin diğerlerinden farklı fiziki yapıda olmasından ötürü ses çıkar.
2- evet çalışır. çünkü tekerleklerdeki hız algılamaya yarayan sensör/duyarga/kısım tek yönlü çalışmaz, iki yönde de çalışır. bu sebeple geri de olsa hızınızı görebilirsiniz.
3- ileri sürüş ve vip sürüş eğitimlerinde J,T,U dönüş şekillerinde birçok farklı araçla geri geri hızlı gitme imkanım oldu ve bugüne kadar en çok 65km yaptım bir mecedes'le..
ama genel ortalama 45-50km maksimum sürat şeklindeydi. bu da dişli yapısı ile en çok bu hızın elde edilmesinden ve hızı arttırmak için ikinci bir dişli olmamasından ötürüdür.
  • icemanr  (05.02.11 20:09:51) 
3) ferrarinin bir reklamı vardı sanırım.
max speed 120 km.

altta minik fontta:
backwards.
  • domine deyus  (05.02.11 20:29:15) 
1- geri vites dişlisi daha az kullanılacagı ıcın, dger dislilerden farklı uretilir. daha dusuk maliyetlidir. o sebeple.

2- calısır evet.

3- aracın sınıfına gore degisir, vites oranı disli kutusuna gore secilmesi gerekiyoır fln. busuru hesap kitabı var.
  • bryan fury  (05.02.11 21:46:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.