[]

flickr'dan foto çalıyorum

sonra da bu fotolarla bi sanatçının şarkısına slayt yapıp youtube a koyacağım.
bazen böyle videoların copyright falan deyip silindiklerini görüyoruz.şimdi böyle bi durumda bana yada youtube hesabıma bişey olurmu?



 
ben bir oyunda kimsenin yapamadigi harika bir hareketi yapiyordum... hava atmak için de video olarak capture yaptim 2 dakikalık bir video.. yukledim youtube'a, üstüne de "kreator - dogmatic" sarkisini koydum...
1-2 ay sonra mail geldi..
youtube'da videonun altinda "sound disabled because of german copyright privileges" minvalinde bir şeyler yazdilar.. görüntü duruyor ama sesi uçurdular..
hesabıma da bir şey olmadi..
  • appdata  (04.02.11 23:45:14 ~ 23:46:26) 
görüntülere bişey olmaz ama müzik için copyright'tan silinebilir. hesabına birşey olmaz. bende de arkasına müzik koyduğum bir video için amerika'ya kapattılar videonun gösterimini. türkiye'den falan izlenebiliyor ancak.


  • darkredanger  (05.02.11 00:25:50) 
müzik konusunda oldukça hassaslar. ayrıca bu hassasiyet yazılım destekli. yani sizin eklediğiniz müziğin ayakizi ile tüm arşiv karşılaştırılıyor. video konusunda ise bazen bir diziden 5-10 saniyelik alıntıları silmiyorlar (corporate account olmasa da) ama uzun videoya izin vermiyorlar (tüm bölümü veren gibi.) yani özetle eğer yaparken diyorsan ki benim amacım müziği paylaşmak resimler hikaye, o zaman tepene biniyorlar. ama yaratıcı bir şey yaptıysan o zaman bak bu güzel ama müziğin telif hakkı var. ya reklam koyarım ya da belki bazı ülkelerde engellerim.
bir kaç örnek (bana ait videolar olduğu için daha açık bilgi verebilirim)
www.youtube.com
bunun için: "No action is required on your part. Your video is still available worldwide. In some cases ads may appear next to your vide" diyor. yapacağın bir şey yok, belki reklam koyarız.
www.youtube.com
bunun için: "As a result, your video is blocked in these locations: Germany" bunun sonucu olarak almanya'da engelledik haberin olsun diyor.
www.youtube.com
bunun için de ilk video gibi reklam falan demişler.
bi de şu var:www.youtube.com
bununu da türkiye dahil bir çok ülkede (Afghanistan, Albania, Algeria, Andorra, Angola, Anguilla, Antigua and Barbuda, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Bosnia and Herzegovina, Botswana, British Indian Ocean Territory, British Virgin Islands, Brunei, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cameroon, Cape Verde, Cayman Islands, Chad, Chile, China, Comoros, Congo, Congo - Democratic Republic of, Cook Islands, Costa Rica, Cote d'Ivoire, Croatia, Cuba, Cyprus, Denmark, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Estonia, Ethiopia, Falkland Islands (Islas Malvinas), Faroe Islands, Finland, French Guiana, French Polynesia, Gabon, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Gibraltar, Greece, Greenland, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Holy See (Vatican City State), Honduras, Hungary, Iceland, Indonesia, Iran, Iraq, Jamaica, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Latvia, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macao, Macedonia, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Marshall Islands, Martinique, Mauritania, Mauritius, Mayotte, Micronesia - Federated States of, Moldova, Monaco, Mongolia, Montserrat, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Netherlands Antilles, New Caledonia, Nicaragua, Niger, Nigeria, Niue, North Korea, Northern Mariana Islands, Norway, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Papua New Guinea, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Reunion, Romania, Rwanda, Saint Helena, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Pierre and Miquelon, Saint Vincent and the Grenadines, Samoa, San Marino, Sao Tome and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, Somalia, South Korea, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Sweden, Switzerland, Syria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Timor-Leste, Tonga, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Turks and Caicos Islands, Tuvalu, Uganda, Ukraine, United Arab Emirates, Uzbekistan, Vanuatu, Vietnam, Wallis and Futuna, West Bank, Yemen, Zambia, Zimbabwe) engellemişler. muhtemelen siz de izleyemiyorsunuz. ben sahibi olduğum için görüyorum sadece.
ama bunlara rağmen hesabım duruyor. umarım fikir vermiştir.
  • ben smyrna  (05.02.11 00:27:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.