[]

Bilgisayar Problemi [Buyuk Sictim, Acil Yardim?]

Hdd 2 parca. D deki cok onemli bir klasor hizlica acayim derken bir alttaki klasorun icine surukle birak yapmis oldum. Sorun su ki o bi alttaki klasorun adi "a41acb672cabde1e38623bc906". ve icinde sadece "update" klasoru mevcut idi, ben onun yanina benim icin cok onemli olan "6749" adli klasorude koymus bulundum.

"a41acb672cabde1e38623bc906" adli klasor benim PC nin kara deligi efendim. icine birsey koydugunuzda geri alamiyorsunuz ve icine bakamiyorsunuz. icine ne koyarsaniz koyun "Boyut=0kb". Bunun icindeki "update" ve yeni koydugum "6749" klasorlerininde boyutu 0kb gorunuyor (halbusi 6749 un icinde 20+GB divx var). kesme kopyalama ise yaramiyor "erisim engellendi" diyor. D biriminin boyutunda bi degisim yok. yani divx lerim silinmemis. guvenli mod ise yaramadi.

isletim sistemi XP. bi el atin bea?

not1: Unlocker 1.8.5 ise yaramadi =/
not2: Ara da orda olduguna emin oldugum dosyalari arattigmda sonuc bulunamiyor.
not3: virus degil, o klasor yillardir orda. hic bir antivirus "virus var" demedi ona.
not4: Nod32 ile tarattigimda klasorun icindeki butun dosyalari goruyor ve "erisim engellendi, dosya acilamadi" diyor. fakat klasorun icine girip "6749" klasorune sag tiklayip tarattigimda "D:\a41acb672cabde1e38623bc906\6749\ yolu geçerli değil" diyor.
not5: "Araclar - klasor secenekeleri - korunan isletim sistemi dosyalari gizle" isaretini kaldirdim, o klasor icin acilan dosya yok.

 
son çare olarak getdataback kurup hdd'yi taratabilirsiniz. bunu yapacağınız hdd'ye hiç veri yazmayın ve öbür hdd'ye kurun programı. ama dediğim gibi daha parlak bir fikir çıkmazsa uğraşın bununla.


  • colg fusion  (16.02.08 01:51:13) 
umarim mecbur kalmam.. XP yi baslatmadan Dos dan tasima komutu vermeyi denicem de nasil yapabilirim?


  • theli  (16.02.08 01:59:09) 
xp nin safe modunda yapmayı denedin mi?


  • ben de bir gun yazar olurum belki  (16.02.08 02:53:44) 
bilgisayar açılırken, bios taraması sırasında f5'e basıp "güvenli kip"te (safe mod) açın. o şekilde taşımayı veya kopyalamayı deneyin. olursa eskisini silersiniz.

ms dos'ta move komutu ile taşıma yapabilirsiniz. örneğin:

move c:\oyun\*.* c:\yedek

kalıp şöyle olacak:

move[boşluk][kaynak dizin]*.*[boşluk][hedef dizin]
  • lancelot du lac  (16.02.08 09:21:38) 
arkadaslar soruda yazmistim zaten guvnli mod da basarili olamadigimi.

@lancelot du lac: xp, dosu desteklemiyor biliyordum. xp baslatmadan nasil dos a giricez?
  • theli  (16.02.08 11:08:34) 
hallettim.

www.forumex.net

cozum buna benzer bisey.
  • theli  (16.02.08 13:49:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.