[]

et hakkında bir soru

şimdi steak tartar denen olayda benim bildiğim ete hiçbir işlem uygulanmıyor. peki çiğ et çeşitli parazitlere neden olmuyor mu? mesela domuz kıymasından yapılan var, ben çiğ domuz eti beyinde kurtlanmaya yol açar diye duymuştum. hatta izmir'de çiğ köfteci domuz kıyması kullanmıştı da kaç kişi ölmüştü? hangi kısmı kaçırıyorum? aydınlatın lütfen.




 
izmirde domuz kıyması mı? yani çok iddialı konuşmayayım ama şehir efsanesi bunlar. bi kere türkiye'de başka et yerine domuz eti kullanmak saçma. anlaşılmasını falan bi kenara bırak, daha pahalı. yaban domuzu ise bir şey diyemem tabi. ancak burada diyor ki: whqlibdoc.who.int çiğ etin uygun kullanımı ile risk az oluyor. tabi bu bizdeki çiğ köftenin de zararlı olmasına rağmen iyi yapıldığı zaman sorun çıkarmaması gibi bir durum. örneğin sucuk ve pastırma da çiğ et (fermente olan sucuk için diyorum tabi) ancak sucuk burada yapısı değişiyor ve zararı olmuyor. dediğin yemeğe baktım. ilk kez duymuştum. sanırım çok ünlü olsa da popüler olarak tüketilen bir ürün değil diye düşünüyorum (sushi gibi değil yani)


  • ben smyrna  (04.02.11 18:00:57) 
beyinde kurtlanma falan tabiki domuza atfedilmiş hikayeler.. ama domuz ya da değil tüm çiğ etler parazite neden olabilir.. steak tartar da tercih zevk meselesi.. ama yiyebilen adamın zaten paraziti dert edineceğini sanmam. aynı risk dışarıda yediğimiz kötü yıkanmış yeşilliklerde de var. afiyet olsun.


  • evandro  (04.02.11 20:37:15 ~ 20:38:09) 
çiğ köfte mantığı ile yapıldığından sorun olmuyor. ancak yapıldığı gibi tüketilmeli asla bekletilmemeli.


  • habula  (04.02.11 20:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.