[]

2 tane zeka sorusu

internette buldum da emin olamadım çözümlerden. bulabilen var mı?

1.Arabamızın tüm lastikleri aynı olmasına rağmen yük dengesi, dönüşler gibi teknik nedenlerden dolayı ön lastikleri 4000 km’de arka lastikleri de 6000 km’de eskimektedir. 1 set yeni lastikle yola çıktığımız arabamızla yolun istediğimiz noktasında lastiklerin yerini değiştirebiliyorsak yeni lastik almadan en fazla ne kadar yol gidebiliriz?

2.Bazı hesaplanamayan nedenlerden dolayı arabamızın sağ ve sol lastiklerini de farklı hızlarda eskittiğini farketmiş bulunmaktayız. Yeni bir lastik sol önde 3000 km, sağ önde 4000 km, sol arkada 4000km, sağ arkada 6000 km dayanıyorsa 1 set lastikle lastiklerin yerini istediğimiz gibi değiştirme imkanımız varken en fazla ne kadar yol gidebiliriz?
(Lastiklerin aşınma hızını sabit kabul ediniz.)

 
1. 4800 km olacak, 2400'de önlerle arkalar değişecek (gibi geldi bana.)
2. 4000 km

tüm tekerlere 12000'lik dayanım değeri verdim (kolay bölünsün diye), birinci soruda önler km başına 3, arkadakiler 2 değer götürüyor şeklinde yaptım. ikinci soru da aynen.
  • dekila olmeka  (04.02.11 17:03:07 ~ 17:06:39) 
ee 4000 olmuyor mu? ha böyle abuk bi cevabı varsa "patlayana kadar" da diyebiliriz.


  • xenophobe  (04.02.11 17:08:02) 
1. için 4000 gittikten sonra arka lastikleri öne takar 2000 km daha gider, tekrar yeni arka lastikleri öne takar 4000 km daha gider toplam 10000 km yol yapılır.


  • dinamyt  (04.02.11 18:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.